En stemme til Rødt er en stemme til venstresiden!

Linda Forsvik

Linda Forsvik Foto:

Av
DEL

LeserbrevI Apropos i AN 20 juni skriver Stein Sneve at en stemme for Rødt eller MdG kan innebære en kommune styrt av Høyre eller FrP. Begrunnelsen er at Rødt ikke synes innstilt på å ta et prinsipielt veivalg før stemmene er talt opp. Der tar Sneve feil.

Hvilken politisk side i lokalpolitikken MdG lander på etter valget får de svare på selv, men Rødt kommer som vanlig til å befinne seg på venstresiden og på parti med de som trenger et godt tjenestetilbud i kommunen.
På et punkt har Sneve et poeng når han skriver: «Lite tyder på at de (Rødt) er lystne på et nytt rådhussamarbeid med Ap.»

Det er dette som er kjernen i Sneves analyse og konklusjon. Om analysen er aldri så god, så er konklusjonen feil.

Sneve kunne like godt snudd det på hodet og skrevet at en stemme for AP kan innebære en kommune styrt av Høyre eller FrP. Det er nemlig realiteten etter valget i 2015.

Rødt brøt ikke samarbeidet eller samarbeidsavtalen etter valget. Vi argumenterte offentlig for en lavere og mer rettferdig eiendomsskatt og vi var tydelige i vårt standpunkt om Rønvikjordene og Kvalnes. Da vi kritiserte de økonomiske prioriteringene knyttet til Europeisk Kulturhovedstad ble vi kastet ut av samarbeidet av AP. Kort tid etterpå brøt AP og SP samarbeidsavtalens punkt om Rønvikjordene og presset dermed ut MdG.

Resultatet var at blokkuavhengige MdG inngikk budsjettsamarbeid med høyresiden. Det hadde ikke skjedd om AP hadde holdt seg til samarbeidsavtalen som vi underskrev i 2015.

Rødt derimot stilte med eget budsjett for 2019 i tråd med avtalen fra 2015 og stemte for det. Jeg kan forsikre både Sneve og velgerne om at en stemme for Rødt aldri kommer til å føre til en kommune styrt av Høyre eller FrP. En stemme til Rødt vil være en stemme for et mer solidarisk, rettferdig og miljøvennlig bystyre.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags