PINNERØD MÅ TA ANSVAR FOR EGNE VALG OG PRIORITERINGER

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Den 19. oktober ble det publisert et debattinnlegg i Avisa Nordland, skrevet av blant andre Ida Pinnerød, hvor hun maler et bilde av en regjering som har nedprioritert kommunene, og redusert våre inntekter. Dette er ikke sant. De siste årene har man faktisk sett en betydelig økning i kommunens budsjett.

I 2015 hadde Bodø kommune 3,7 milliarder kroner å fordele på velferd og gode formål til innbyggerne. I 2020 har Bodø 4,7 milliarder kroner å fordele. Inntektene er altså over 25 % høyere i 2020 enn de var i 2015. EN MILLIARD i høyere inntekter. Hvorfor kuttes det da lærerstillinger i skolen, og varme hender på sykehjemmene? Svaret er enkelt; feil prioriteringer. Årsaken til at vi i 2020 bor i en kommune som nå bruker mer enn vi har, er altså ikke mangel på inntekter men hvordan vi velger å bruke disse.

Før valget høsten 2019 så lovte Pinnerød alle elever, lærere og foreldre i Bodø at hun ikke skulle kutte en krone i skolene. Våren 2020 så stemte hun for å kutte 10 millioner i lærerstillinger, som tilsvarte 31 lærerstillinger. Dette skyldes ikke at hun manglet pengene. Hun valgte istedenfor å bruke pengene på kjøp av kunstmuseum på Kjerringøy, «gratis» skolemat og fritidskort. Det handler altså om å prioritere.

Et av områdene som har vært styrket i velferden de siste årene er psykisk helse for barn og unge i skolen. Dette spesielt gjennom flere helsesykepleiere i skolen. Disse er ansatt i Bodø skolen, ikke fordi Pinnerød har prioritert dette, men fordi regjeringen har prioritert dette og gitt Bodø øremerkede midler til å finansiere denne viktige satsningen. Allikevel er denne satsningen på skrytelisten til Pinnerød når hun forteller at de har ansatt 100 nye i Bodø skolen.

Nå har alle i bystyret i Bodø en stor og vanskelig oppgave med å lage nye budsjetter for kommende år. Vi kunne sikkert alle ønsket oss ubegrenset med penger for da blir det enkelt å være folkevalgt og sole seg i glansen av alle gode tiltak. Vi må dessverre ta innover oss at denne muligheten er blitt ødelagt av manglende økonomisk styring og feilprioritering.

For Høyre er det viktig at vi alle forstår at vi nå står foran noen år med tøffere prioritering. I disse årene skal vi prioritere det som er viktigst, lærere i skolen og sykepleiere i omsorgstjenesten. Vi kan ikke love at det ikke blir vanskelig og at noen vil få endringer i sine tilbud, men vi kan love at de viktigste prioriteringene skal komme først. Lærere før skolemat og sykepleiere før kunstutstillinger. Vi kan derimot ikke skylde på andre for problemer vi selv har ansvaret for.

Bodø Høyre er trygg på at regjeringen som så langt har tilført kommunene 20 milliarder kroner ifm. Covid-19, kommer til å fortsette å dekke samfunnets kostnader med denne pandemien.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken