Pensjonsoppgjøret

Av
DEL

LeserbrevSå har vi ennå en gang fått bevis for at landets pensjonister og deres krav ikke blir tatt hensyn til ved årets trygdeoppgjør. Årets oppgjør er et nulloppgjør som tilsier at tilbudet er lik prisstigningen og føyer seg til underregulering over mange år. I et innlegg i  AN for noen dager kommenterer Hans Holdahl den utviklingen som har vært og sier at pensjonistforeningene må engasjere seg i saken. Som tidligere landsstyremedlem kan jeg forsikre alle om at dette er en prioritert sak i pensjonistforbundet ( PF). Nu skal det sies at PF. har fått gjennomslag for en økning på kr. 6000 til minstepensjonistene to år på rad, og dermed har de fått en beskjeden reallønnsvekst. Men for det store flertall av pensjonister er det en betydelig nedgang i kjøpekraften over flere år. Flere av opposisjonspartiene har andre modeller som vil være bedre når lønnsveksten er moderat, men PF krever forhandlingsrett på linje med lønnsmottakere. Hvordan skal så vi pensjonister få gjennomslag for en mer rettferdig fordeling?  Jo, da trenger vi at flere  står solidarisk bak PF,s krav og her er det tydelig en lang vei å gå. Vi må bli flere og vi må stå sammen. Er det noe sentrale politikere er redde for så er det som vi ofte kaller for     "kjøttvekta", jmf. den politiske reaksjonen på grasrotopprøret mot bompenger. Plutselig har de politiske partiene våknet og en kan spørre, er det på grunn av den økonomiske belastningene for oss bilister, eller er redsel for kommende valg.

Vi kan selvsagt tro hva vil om årsaken men det viser at bare vi er mange nok og at vi har et felles mål så kan vi oppnå mye. 

Her er selvfølgelig min konklusjon, det er nesten en million pensjonister og uføre i vårt land , vi må stå sammen, være solidariske og bli flere som har felles mål og jeg vil gjerne at det skal skje gjennom PENSJONISTFORBUNDET.   

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags