Gå til sidens hovedinnhold

Byutvikling i bystyret

Artikkelen er over 5 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Når posisjonen i Bodø Kommune skal argumentere for sin beslutning om å plassere et underbakken parkeringsanlegg foran fylkeshuset, i stedet for å legge det mer sentralt, under et parkanlegg foran det nye rådhuset, rir man prinsipper.

Å ri prinsipper ved enhver anledning er ikke alltid smart. Det kan derimot bidra til at man står stille. At det ikke skjer noe.

Fra posisjonens talsmann brukes argument som, "man må tåle å kunne gå såpass langt". Man kan bli storøyd av mindre. Er dette et argument som skal tas på alvor av et næringsliv og talspersoner for disse og folk som ønsker et livskraftig bysentrum?

Hvor saksbegrunnet og faglig begrunnet er uttalelsen?

 Takk for at vi har et næringsliv i Bodø sentrum som daglig sloss/kjemper for å overleve, og som alltid er på søk etter å bidra til et livskraftig Bodø sentrum.

Disse fortjener ikke å bli motarbeidet. Hvorfor blir deres argumenter og synspunkter ikke vurdert og hørt på? Det er alvorlig. De og vi fortjener bedre.

Så derfor. Gi slipp på prinsipper i denne saken. Bruk energi og skaperlyst til beste for et levende og livskraftig sentrum i nært samarbeid med de som daglig gjør sitt for at så skal skje, og som derfor også har en mening om hva som skal til.
 

Bjørn Roald Olsen

Kommentarer til denne saken