Er det disse menneskene man skal se opp til?

Av
DEL

LeserbrevDette er et svar på lørdagskommenatren til Sara Gulliksen.

Mitt navn er Erik Anders Sæter og er tidligere Paradise Hotel-deltager. Jeg tolker det forige leserinnlegget slik at det sannsynligvis er skrevet med gode intensjoner. 

Problemet med innlegget er at det redegjøres i liten grad for påstander som at Paradise Hotel «legitimerer plastiske operasjoner» osv. I akademia vektlegges ofte både teori og empiri når man skal trekke konklusjoner, det er en grunn til det.

At «influencere» påfører kroppspress er en generalisering jeg rett og slett ikke finner meg i. På hvilke måte bidrar for eksempel jeg til kroppspress? Hva med Martine Lunde eller Morten Botten? Jeg blir også irritert når Paradise Hotel og X-on the beach nevnes i samme åndedrag. X-on the beach baserer hele konseptet på sex og krangling, det kan jeg kategorisk fastslå at Paradise Hotel ikke gjør. I min sesong av Paradise Hotel ble nesten alle sexscener klipt vekk, scener hvor vi er synlig beruset er klipt vekk samt krangler hvor folk er veldig stygge med hverandre klippes vekk.

Hvis vi skal nevne X on the beach og Paradise Hotel i samme åndedrag, hvor går skillet da? Hvorfor nevnes ikke Love Island hvor ingen kranglet eller hadde sex? Hva med Jakten på Kjærligheten eller Charterfeber? Jo, det handler om sjalusi. Fordi de som lykkes etter Paradise Hotel lykkes «uten å ha gjort noe». Men sannheten er at de aller færreste blir «influencere», det er de få forunt. Av nærmere 300 Paradise Hotel deltagere, hvor mange står igjen som forbilder i dag? Kanskje 7-8 stykker. Det er ikke dem som sier at jenter over 50 kilo ikke burde gå på stranden.

Jeg syns det er bra at ungdom engasjerer seg, men helt ærlig (særlig hvis du ikke liker reality-tv) - engasjer deg i noe mer meningsfult! Sist for to dager siden kom det en ny sak med en politiker som er dømt for voldtekt. Tenk på det, en folkevalgt som tjener nærmere 1 million i året for å jobbe for samfunnet vårt - og dette er en av så mange saker om våre politikere og hvordan de misbruker tilliten vår. Om en blogger her eller en blogger der tar silikon, vet du jeg klarer faktisk ikke engasjere meg over det.

Jevnt over er norske influencere ganske reale mennesker.

Paradise Hotel er et sosialt spill som egentlig bare handler om å ha en partner, hvordan en oppnår det er opp til en selv. Vinneren av fjorårets Paradise Hotel og den nest mest populære deltageren etter meg selv, Leo, slo meg i finalen fordi han hadde vært ærlig og snill hele veien. Paradise er ikke roten til alt vondt, men vi elsker jo som samfunn å demonisere ting. Jeg går litt dypere inn på temaet i en kronikk jeg skrev i VG fredag, så den kan leses for dem som skulle interressere seg for det.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags