Budsjettprioritering i Saltdal

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Saltdal kommune er nettopp kommer ut av Robek-lista. Nå ser det ut til at administrasjonen strever med å komme inn igjen. I forslag til budsjettprioritering for 2020, ifølge pressen, er forslag blant annen å bevilge 135 mill. til Slipen scene over en periode. Er det bare kultur som står i hodet fra sentrum av Saltdal? I Junkerdal må bøndene kjøre flere km ekstra fordi ei bru ikke er brukbar etter dagens behov.

På Setså søkte vi i 2013 om å få bygget ferdig gang- og sykkelveien langs E6, en sterkt trafikkert strekning. Søknaden ble sendt Saltdal kommune, men vi fikk aldri noen tilbakemelding. Etter purring fikk jeg opplyst av saksbehandler at søknaden var sendt videre til Nordland fylkeskommune. Paradokset er at vi ikke har hørt noe fra noen, og det finner ikke spor i postjournalen av at det noensinne har vært sendt noe fra kommune angående denne saken.

Holder administrasjonen innbyggerne i utkanten for narr? Er vi i utkanten av kommunen så liten verdt helt til skatter og avgifter skal innkreves at våre behov blir trenert? Ikke får vi det brøytet, og ikke får vi strødd veier når det er speilglatt uten at vi må betale for det.

Jeg håper nå at politikerne vil komme med et bedre forslag til budsjettprioritering for 2020, og at skole og eldreomsorg kommer første på lista og Slipen kommer lenger nede på lista etter mere praktisk nødvendige behov. Saltdal kommune består av mer enn Rognan og Røkland sentrum.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags