NORDLANDSSYKEHUSET OG HELSE NORD - HVOR ER DERE?

Av
DEL

LeserbrevI dag på Nordlandssykehuset har jeg observert : En minibuss full av pasienter med og uten funksjonshemninger har kjørt mange timer for å rekke sykehuset i tide. Syke og gamle mennesker opp mot 80 år og kanskje mer må sitte og humpe på dårlige veier i over 5 timer hver vei. I alt 10 timer før de er hjemme. Langs veien er det nesten ingen muligheter for do-besøk. Her gjelder det «å holde seg!» Dette er ingen engangsforeteelse, men skjer jevnt og trutt gjennom dager og år. Det bare er sånn, sier de. Framme ved sykehuset får pasientene så vidt tid til et høyst nødvendig do-besøk før de møter til fastsatt time. Lite er blitt spist og drukket i fare for vannlating og det som verre er underveis.
Dette skjer hver dag rundt om distriktene i Salten, og andre distrikter i landet for den saks skyld.
Å få reise en dag tidligere og overnatte med dekning av utgifter, avslås som regel. Mellom startpunkt og Nordlandssykehuset er ingen offentlige toaletter tilgjengelig det meste av året.
Nordlandssykehuset og Helse Nord – hvor er dere? Vet dere dette? Pasienter som møter sultne, tørste og utslitte før konsultasjon eller behandlingen . Hvis dere vet; og det burde dere. Hvor er forståelsen og medfølelsen for disse folkene? Dere burde skjemmes!
«Du skal ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv!»
Her må det ryddes opp! Her må det bli menneskeverdige forhold! Ikke sant?
Det er ikke bare ny sykehusstruktur på Helgeland som er viktig nå, men likeså viktig er tjenestene for folk som skal kjøres lange, lange veier for å nå sykehusene og få hjelpen de behøver.
Derfor styreleder og direktør for Helse Nord, og adm.sjef for Nordlandssykehuset: Kom igjen og gi et oppklarende svar. Det skylder dere disse utslitte og fortvilte pasientene

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags