Nordland kunst og filmfagskole

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Uttalelse fra kommunestyret i Vågan til Nordland fylkeskommune og til regjeringen ved Kunnskapsdepartementet: Kommunestyret i Vågan ber regjeringen snarest prioritere studieplasser ved Nordland kunst og filmfagskole, for Bachelor og masterstudier i bevegelige bilder. Skolen tilbyr høyskole utdanning innenfor et fagfelt som opplever stor vekst globalt - bevegelige bilder. I dag kommuniserer vi i stor grad med bevegelige bilder, på de mange milliardene skjermer som utstrakt bruk av smarttelefoner og nettbrett har tilført samfunnet det siste 10 året. Utviklingen av kapasitet og kompetanse innenfor dette fagområdet er et fremtidsrettet utdanningspolitisk, næringspolitisk og kulturfaglig grep som en fremtidsrettet og omstillingsfokusert regjering bør arbeide for.

Lofoten har gjennom over 30 år vært et perfekt sted for å ha denne type utdanning, og elever fra hele Norden søker seg til høyskolen. Internasjonale kapasiteter innenfor filmfaget kommer til studiestedet som gjesteforelesere for å undervise bl.a fordi skolen er lokalisert i Lofoten. Andre potensielle studiesteder i dette faget vil aldri kunne tilby omgivelser unike i både belysning, dramatisk natur i både storm og stille. Næringsliv og befolkning i Lofoten er viktige nettverk for utdanningen hva gjelder å stille tilgjengelig for skolen og studentene både kultur og natur i hele øyriket.Derfor bør denne institusjonen fortsette i Lofoten, og få videreutvikle sin virksomhet.

Kommunestyret i Vågan ber Nordland fylkeskommune om å beholde denne viktige utdanningen i sine budsjetter, frem til Stortingets flertall finner midler i sine budsjetter for høyskole studieplasser. Den norske stat har godkjent høyere utdanning ved denne utdanningsinstitusjonen gjennom NOKUT - og bør finne midler for å gjennomføre skiftet fra Fagskole til Høyskole. Alternativt ber kommunestyret i Vågan Nordland Fylkeskommune som eier av skolen å snu i tide, og la skolen fortsette som 2-årig fagskole, frem til det tidspunkt at der er valgt et stortingsflertall, som er enige i at det er riktig at utdanningsinstitusjonen tar steget fra fagskole til høyskole!Uttalelsen er enstemmig vedtatt!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken