Nedleggelse av høgskolen i Nesna

Av
DEL

LeserbrevI 2016 ble Høgskolen i Nesna og høgskolen i Nord-Trøndelag fusjonert med Nord universitet i Bodø. Det som høgskolen i Nesna skrev under på i fusjonen i 2016 med Nord universitet, var at lærerutdanningen og annen utdanningen som Høgskolen i Nesna skulle gi, den skulle styrkes og utvikles i et samspill mellom Høgskolen i Nesna og Nord universitet i Bodø.

Men dette skjedde ikke. Det kom ingen midler til styrking fra Nord universitet i Bodø til Høgskolen i Nesna. Heller kom det negative vurderinger av studiene i Nesna, og reduksjoner av ressurser og opplegg for Nesna. Men rektor Hanne Solheim Hansen, og styret på 13 medlemmer utpekt av Utdannings- og forskningsdepartementet og fagforeningene – utarbeidet et forslag for den videre framdrift og utvikling av Nord universitet. Forslag innbefattet at høgskolen i Nesna måtte nedlegges på grunn av at den var dyr i drift, og hadde lavt omfang og nivå på forskningen – sammenlignet med nivået på forskning ved Nord universitet i Bodø. Men nedleggelse av Nesna skal frigjøre penger til utvikling av Nord universitet.

Men denne negative vurdering av i Nesna kan ikke helt stemme. – Høgskolen i Nesna gjennomførte fra midt i 1980-åra en samlingsbasert og forbedret og senere internettbasert undervisningsform og studieopplegg for studentene og lærerstudent-gruppene. Det ga styrket kvalitet i studiene i Nesna. Ved opptak nå i år 2019 av lærerstudenter til det 5-årige mastergradstudiet søkte 106 studenter høgskolen i Nesna – og 96 søkte i Bodø.
 


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags