Ikke vårt universitet

Jarle Skaug viste motstand mot rektors løgner om kvaliteten på ham som student og utdanningen ved Nesna da rektor Solheim Hansen besøkte åpningen av studieåret.

Jarle Skaug viste motstand mot rektors løgner om kvaliteten på ham som student og utdanningen ved Nesna da rektor Solheim Hansen besøkte åpningen av studieåret. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen i Avisa Nordland løper dessverre ærend for et møysommelig tilbakevist løgnapparat i ledelsen ved Nord universitet.

Les her: Det er en alvorlig bekymring. Hele prosjektet kan velte

Hanssen klager i lederartikkelen den 23. november over stempelet universitetet har fått, men reflekterer tydeligvis ikke over hvor dette dårlige ryktet kommer fra. Helgeland kjemper fremdeles kampen for høyere utdanning. Vi er tydelige på at Rektor Solheim Hanssen og Nord sine gjentatte lovnader om satsing på Helgeland er nye løgner. Den såkalte satsinga består i utdanning med over halvparten av undervisninga i Bodø, og barnehagelærerutdanning uten oppstart i 2020, og deretter kun annethvert år. Heller ikke Rana kommune ønsker dette. Nord vil at vi skal overse det faktum at Høgskolen i Nesna alene hadde med seg 1340 studenter inn i fusjonen i 2016, og fra første dag gradvis har blitt bygget ned av ledelsen ved Nord universitet til knappe 430 studenter, når de nå skryter av å skulle «øke» studenttallet på Helgeland til 1000.

I tillegg til studiestedsstrukturen kommer grunnen til at Nord nå risikerer å miste universitetsstatusen. Doktorgradsprogrammet i studier av profesjonspraksis oppfyller ikke kravene for akkreditering. Programmet er misligholdt i forhold til hva det opprinnelig var godkjent for, og endringene har medført at ansatte har trukket seg i protest, mens ledelsen ved Nord universitet har prøvd å skjule spor, manipulere og feilinformere NOKUT.

Det er altså klart at det er ledelsen ved Nord universitet selv som har bidratt til å gjøre navnet Nord universitet til et skjellsord, synonymt med løgn, manipulasjon, avtalebrudd og svik – mot egne ansatte, egne studenter, overordnede myndigheter og presse. Dessverre ser det ut til at også Avisa Nordlands sjefredaktør har latt seg forlede av løgnene. Kanskje ser han ikke at universitetet er i ferd med å manipulere seg bort fra å være et universitet for Nordland utenfor Bodø. Det er i hvert fall ikke lenger et universitet for Helgeland.

Politikere i fylkestinget, i regionrådene, ordførerne og befolkningen i Nordland viser sin motstand mot Nord universitets nedleggelsesvedtak. 22000 folkeaksjonister og 70 % av Nordlands befolkning er klare på at Helgeland trenger lærerutdanning på Nesna og sykepleierutdanning i Sandnessjøen. Nord vil gjøre klokt i å være langt mer ydmyk ovenfor den befolkninga de prøver å dra sympati fra. Ledelsen er selv skyld i det uføre universitetet nå står i, og de trenger ikke anerkjennelse eller støtte, men de trenger å skiftes ut! Skal Nordland ha et velfungerende universitet, må det mobiliseres for en omstrukturering – ikke i studiestedsstruktur, men i ledelse. Frem til det skjer, er ikke Nord universitet vårt universitet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags