Nedleggelse av studiested Nesna

Av

Et lite hjertesukk fra en oppgitt student. Tragedie er rette ordet.

DEL

LeserbrevEtter å ha latt alt få synke litt inn etter onsdag, så kanskje man kan få ned noen fornuftige ord. Trist, sjokkert sitter man igjen og lurer på hva styret i Nord Universitetet er laget av. Man vetar å legge ned Nesna på bakgrunn av en rapport som er full av feil og mangler. Ifølge den kongelig resulasjon så oppfyller ikke Nord Universitetet sitt samfunnsoppdrag.

Som student på Nesna sitter jeg igjen med en vond følelse i magen. I rapporten (som er offentlig) står det at jeg og mine medstudenter er svært lavt kvalifiserte. Dette har tidligere konstituert rektor Hanne Solheim Hansen (nå rektor) bedt om unskyldnig for ovenfor ni studenter på et møte. Vi som studenter har bedt om en offentlig unskyldnig, uten at styret og rektor har kommet med det. I tillegg snakkes studiestedet mitt ned med løgner og usannheter. De har bevist bygget ned campus Nesna siden fusjon. Og på bakgrunn av en svært dårlig, feilaktig og mangelfull rapport legges studiestedet vårt ned. Hvordan skal man som student kunne ha tillit til en ledelse og et styre som opptrer og omtaler sin studenter og ansatte på en slik måte?

På Nesna har man alle fasiliteter og spesialrom som behøves for å drive profesjonsrettet lærerutdanning. Det jobber utrolig faglig dyktige mennesker der som gir oss den beste utdanningen vi kan få. De ansatte på campus Nesna stiller opp for studentene langt utover det som kan forventes av dem. Vi har et fantastisk studentmiljø. Alt som er nevnt er med på å skape et godt læringsmiljø. Nesna samfunnet er vant til å inkludere og legge til rette for studentene som kommer dit, det har de gjort i over 100 år. Hvorfor legge ned noe som fungere? Det er for meg og mange andre helt uforståelig, når man vet at det ikke fungerer på de andre studiestedene.

40 % av studentmassen til Nord Universitetet kommer fra Helgeland. Tror rektor og styret at disse studentene vil søke seg til andre studiesteder ved Nord Universitet? Da må jeg nok si at jeg tror de kommer til å bli skuffet. Disse studentene kommer til å se sørover til NTNU (ev. andre universitet) når Nesna ikke lenger er et alternativ. Samtidig vil jeg påpeke at vi er mange studenter fra saltenregionen, Vesterålen, Stokmarknes, Andenes og Ofoten som vil se på andre alternativ som f.eks.: NTNU og UIT.

Det sies at de unge vil til større universitet. Mange vil kanskje det men langt fra alle, det passer ikke for alle å studere på store universitet. På Nesna får man studerer i et trykt og godt miljø. For mange er det eneste mulighet for å kan kombinerer studiene med jobb og familie.

Det er lærermangel i Nordland og vi vet at mange vil bli bosatt i den regionen hvor man tar utdannelse. En annen ting som er verd å ta med seg er at de som velger å studere på en liten plass, ofte tar jobb i utkantene etter ent utdannelsen. Hvordan skal de kunne utdanne professorer som tar doktorgrader hvis det ikke finnes flinke grunnskolelærere? Det er jo der grunnlaget skapes. Men hva vet jeg som er «svært lavt kvalifisert»?

Jeg tror har min medstudenter med meg når jeg sier: KAMPEN ER IKKE OVER, VI GIR OSS ALDRI.

#LaNesnaLeve #vigirossaldri #lobberfornesna
#sammenervisterke

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags