Kampen for Nord-Norge

Av
DEL

LeserbrevNytt år!
Nye muligheter!

Eller begrensninger?

Erna Solberg!
Se mot Nord-Norge!
Statsminister; se mulighetene denne landsdelen gir!
Se verdiskapningen i Nord-Norge!
Se innbyggerne!
Se på infrastrukturen!
Se på fraflyttingen!
Ta oss på alvor og gjør noe med situasjonen!

Vi som bor her elsker vårt Nord-Norge, vår kommune, vårt fylke!
Selv mener vi å bo i den beste delen av hele verden. Det er bare å se ut av vinduet hver morgen. Naturen, frisk luft, rent vann, fine folk og spennende bedrifter.

Alt ligger til rette for at vi kan leve det gode liv her oppe -
eller gjør det det?

På tampen av 2019 kom nyheten om den store fraflyttinga fra landsdelen. Og strømmen av de som velger en annen bostedsadresse enn akkurat i Nord-Norge vil fortsette.

Med din regjering Erna Solberg! Med dine statsråder som ikke har tatt inn over seg den virkeligheten Nord-Norge står overfor.

Nordlendingene slåss for oppmerksomhet rundt ambulanseflyene, som står mer på bakken enn de er i lufta og redder livet til folk her nord som lever med andre avstander og værforhold som mange søringer ikke opplever i løpet av et langt liv.

Vi slåss for å ha operative sykehus nær oss.

Vi slåss for våre utdanningsinstitusjoner som kan sørge for at vi har nok kvalifiserte lærere i områder der det kan bli utfordrende når Nesna legges ned som utdanningssted.

Vi slåss for våre elever i videregående skole, slik at de skal få bo lengst mulig hjemme og dermed hindre frafall underveis i skoleløpet.

Vi slåss for bedre veier, som skal bidra til å få elever trygt på skolen og folk hjem fra jobb. Veier som skal bidra til at laksen kommer seg ut på det europeiske markedet.

Vi slåss for overhodet å kunne reise innad i landsdelen. Fergetakstene er kommet på et nivå som hindrer samhandling mellom folk.

Og da opplever vi en statsråd som legger ansvaret over på våre fylkespolitikere som får stadig mindre å rutte med fordi flyttestrømmen går sørover. De må prioritere innenfor rammer som er nærmest umulige,

Det er en ansvarsfraskrivelse vi ikke kan leve med fra vår regjering.
Regjeringen Solberg har ikke tatt inn over seg de utfordringene landsdelen står overfor.

Det må mer til enn en bunadgerilja eller et fergetakstopprør til for å få sentrale politikere til å forstå - og handle deretter!

Det må et landsdelsopprør til der samtlige ordførere, fylkesordførere og øvrige politikere sammen med befolkningen for øvrig gir en klar beskjed til statsminister Erna Solberg og hennes regjering. Det må settes ned et hurtigarbeidende utvalg som kartlegger de utfordringer Nord-Norge står overfor, og som kommer opp med en løsning som bidrar til at det skapes vekst og utvikling - og ikke skjæres ned på rammetilskudd i takt med befolkningsflukten vi opplever.

Rammetilskuddet må være basert på noe mer enn antall innbyggere.
Og unge i nord må lokkes med noe mer enn vakker natur.
De må ikke bli vitne til en regjering som ikke er villig til å satse på dem ved å frata dem muligheten til å få sin skolegang i nærheten av heimen fordi grunnlaget for rammetilskuddet regnes per hode.
De må få et spennende studietilbud i Nord-Norge, som kanskje sikrer oss denne arbeidskrafta.

Regjeringen har sviktet folket i nord!

Nå må Senterpartiet ta kampen for Nord-Norge!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags