Nord Norge - bare elendighet?

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Er det bare elendighet som rår i nord? Er landsdelen virkelig slik som riksmedia/NRK melder? Høy utflytting, dårlige skoleresultater, høyest sykefravær, dårlig vær...osv, kort og godt bare elendighet er det. Er landsdelen blitt et mobbeobjekt for de utenfor/de andre der sør på eller er det en virkelighetsbeskrivelse som kan sies å være innenfor?
Gir alt dette oss grunn til å få et mindreverdighetskompleks?
Slett ikke, men...finnes det noe som kan forklare litt det som har skjedd og skjer?

I de senere år har det vært store bevegelser/forflytninger av statlige arbeidsplasser fra nord til sør. Landforsvaret og marinen er flyttet sørover. Dernest luftforsvarets hovedbase. Teknisk vedlikehold/kompetansearbeidsplasser av de nye jagerflyene er flyttet til Rygge. Det at staten sentraliserer statlig virksomhet til Østlandet er direkte tragisk. Flere tusen personer og arbeidsplasser har staten flyttet fra nord til sør. En som er «innenfor» mener at forsvarets virksomhet på Reitan utenfor Bodø vil være det neste som går sørover.
Ren spekulasjon vil du vel si. Sant nok, men kan bli en realitet med den farten staten har på dette.

Har vi da ingen kraft til selv å motvirke denne elendighetsbeskrivelsen? Selvfølgelig har vi det. Det kan sikkert mange skrive under på. Det gjelder å få det frem. Ikke minst må næringslivet og utdanningsinstitusjoner aktivt bidra til å løfte opp alt det positive som skjer. Det handler om å gi oss trua.
Med håp om at også media kan bidra.

Bjørn Roald Olsen


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken