Om det å ta ansvar

Av
DEL

LeserbrevOm det å ta ansvar når det gjelder. Det er det dårlig kultur for i offentlig forvaltning. Veldig dårlig er det. Jeg blir på min post sa daværende statsminister Jens Stoltenberg etter den forferdelige katastrofen som startet med sprenginga av regjeringskvartalet og fortsatte med det enda verre, massakren på Utøya. Han hadde det overordnede ansvaret for den fatale svikten i katastrofeberedskapen den gang. Å ta ansvar ivaretas best ved å bidra til opprydding og utvikling av katastrofeberedskapen mente han. Dette uttalte han da. Det var etter mitt skjønn å ikke å ta ansvar.

NAV skandalen roper etter den/de ansvarlige. Kan det være noen tvil om hvor ansvaret skal plasseres? Etter mitt skjønn er det en hovedansvarlig her, nåværende statsråd med overordnet politisk ansvar for NAV. Dernest er det direktøren for NAV det står om. Begge bør forstå at det er sånn. Derfor må statsministeren peke på statsråden, og direktøren i NAV bør kjenne sin besøkelsestid. Det er statsministerens ansvar å signalisere dette overfor statsråden. Det bør gjøres, ikke minst i respekt for alle de menneskelige tragedier de grove overtramp/tilsidesettelse av jussens klare bestemmelser på dette området førte med seg. Vi er jo også blitt kjent med at det i noen tilfeller kan være bevisste handlinger.
Det vil kunne føles som en slags moralsk oppreisning overfor de berørte, noe de i høyeste grad fortjener.

Jeg synes det er så trassig å høre og se hvordan alle «ansvarlige» prøver å komme seg unna. Og slik det ser ut nå, så klarer de det. I Norge er det dessverre blitt sånn.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags