Bestemorenga - en søppelplass-perle

Av
DEL

LeserbrevHvis man tar turen til Bestemorenga og har natursvin-brillene på, vil man raskt finne søppel og avfall. Parker ved skytterbanen og gå bilveien retning målskivene, så vil man se litt av hvert. I den første bekken, som ingen med synet og vettet i behold ville ta seg en kjeft vatn ifra, ligger det plastledningsrør som har ligget der i flere år.

Litt lengre fram kommer du til en kveil med mer plastledningsrør, plastrørrester, dumpet Leca iso-blokkrester i en bekk, jernskrot og annet trevirke som noen har slengt fra seg i tre hauger. Virkelig et innbydende syn for en som vil oppleve naturskjønne omgivelser i Bodømarka!
Går du tilbake til p-plassen og til det kunstige anlagte fluefiske-tjernet, ser du kunstgress, som det hevdes er rent, men i vatnet ser du rester etter plastnettinggjerde – det samme plastnettinggjerdet som du finner i fire kveiler på p-plassen ved leirduebanen, ved siden av paller, trevirke og veistikker i plast.

Du vet du har kommet til leirduebanen når du fra hundre meters avstand ser massevis av rødrosa biter ute på myra. Et helt forferdelig syn hvis du har de nevnte miljøsvinbrillene på. Leirduer sies det er laget av leire, men googler du ordet dukker det opp både giften PAH, som er kreftfremkalllende. I tillegg kan stoffet skade arveanlegg og immunforsvar hos mennesker og dyr. Leirduer inneholder også kulltjære (giftig) som bindemiddel i leirduer. Så lurer jeg på hva som ligger i vollene der, er det brukt kuler av bly? Stål? Plast?

Når ble det sist tatt vannprøver av vannet i bekken som renner tvers over samme område og videre ned til Soløyvannet, og fisken folk fisker og spiser, da med tanke på tilsig fra myra og det som ligger som et rødrosa teppe utover myra? Man gjør seg visse betraktninger når man ser slike ting i naturen, og man vet jo ikke om det er skadelig på lang sikt ...
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags