Gå til sidens hovedinnhold

Hvem er farligst, Nato eller Russland?

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

«Fredsaktivist» H. Jenssen reagerer sterkt over «vanviddet som foregår rett foran våre øyne»: Slik han karakteriserer militærøvelsen Trident Juncture.

Les innlegget "Krig i Norge?" her

Jeg husker ikke at «fredsaktivisten» reagerte så sterkt mot de gigantiske militærøvelse «Vest» (2017) og «Øst» (2018) som ble gjennomført av vårt «fredelige» naboland Russland. Eller mot våpenhjelp til separatister i Øst-Ukraina, eller mot russisk deltakelse i nedskyting av Boeng MH17 (juli 2014) med 298 sivile, eller mot bombardering av sivile mål i Syria. 

Hva sier han nå, når Russland planlegger å prøveskyte missiler like utenfor kysten av Midt -Norge under Nato-øvelsen? I hans leserinnlegg «Krig i Norge?» (30. oktober), hvor han forbannet Trident Juncture, jeg fant ikke ett ord om at Russland faktisk fører to kriger for tiden: I Øst-Ukraina (fra 2014) og i Syria (fra 2015). Resultat av disse to kriger: Tusenvis av drepte sivile, til og med barn i alderen 0–18 år. 

Tvert imot, ved hjelp av ren løgn påstår han at Russland blir provosert av at «det bygges opp Nato-baser i alle land som grenser til Russland.» Det finnes ikke Nato-baser i russiske naboland Ukraina, Georgia, Kasakhstan, Armenia, Aserbajdsjan. Og, dessuten, Russland har over 60.000 km statlig grense, hvorav bare 1250 km er grenser med Nato-land.

Russland, som allerede brutt med folkeretten og den internasjonale orden i Europa i 2014 med annektering av den ukrainske halvøya Krim, ifølge H. Jenssen, kan ikke bli fiende for Norge. Hvem ga til H. Jenssen den garantien? Putin?

Er H. Jenssen sikkert på at de «grønne høflige mennesker» uten markeringer på militæruniform ikke dukker opp uanmeldt i et Nato-land? Som, for eksempel, i Nato-landet England i mars 2018 med bruk av kjemisk våpen «Novitsjok»?

De «fredsaktivistene» som skriver i disse dager om «vanviddet» Trident Juncture må huske på at dette bare er en øvelse. Russland fører for tiden to kriger med tusenvis av drepte. På ordentlig.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.