NHO Sjøfart om epler og pærer

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevI sin kommentar om fergesikkerhet 7 mars skriver Frode Sund fra NHO Sjøfart at fergene aldri har vært tryggere, og peker på moderne sikkerhetsutstyr og bedre prosedyrer. Her bommer NHO Sjøfart på åpent mål. Med slike utsagn drar man fokus bort fra det viktigste, at det er en reell forskjell på ulykkesrisiko og sikkerhet. Det stemmer at man har færre mindre ulykker de siste årene, men dette er ikke likelydende med at passasjerene er sikrere når ulykken først skjer. Det blir som å sammenligne epler og pærer.

Det Safetec-rapporten viser er at sjøfolka selv mener at de som har størst behov for hjelp i en nødsituasjon ikke vil få det. Når det blir kommunisert så tydelig at man ikke er nok folk til å håndtere panikk blant passasjerer, brann eller å utvise hjelp til trengende så burde dette bekymre NHO Sjøfart.

Det å stille spørsmål ved den opplevde tryggheten til de ansatte på fergene er i beste fall en grov undervurdering av sine egne arbeidstakere. Vi må huske på at det tross alt er sjøfolka som er ute og må gjøre de vanskelige prioriteringene, hver eneste dag.

Til slutt må vi gi NHO Sjøfart medhold i én ting. Et offentlig transportmiddel kan aldri bli «trygt nok». Det er derfor vi med dette vil gi en utstrakt hånd til både rederier og myndigheter. La oss sammen ta sjøfolka på alvor og sørge for at det i det minste blir så trygt som mulig. Alternativet kan være så uendelig mye verre. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags