Gå til sidens hovedinnhold

Boliger på Rønvikjordene

Astrid T. Olsen

Bystyrerepresentant Bodø SV

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Mange har tatt kontakt for å fortelle om behovet for rimelige eneboliger og at disse må finne sin plass på Rønvikjordene. Behovet for rimelige boliger er tilstede, men de vil ikke finnes igjen på Rønvikjordene. Avsatt areal i den tidligere Kommuneplanens Arealdel (2014) handler om kommunens behov for areal til offentlig virksomhet som skoler og sykehjem. I tillegg er 100 dekar av Rønvikjordene satt av til kommende næringsareal med høy utnyttingsgrad langs riksveg 80 inn mot byen. Høy utnyttingsgrad betyr høye bygg, minst i høyde med Keiseren, men gjerne høyere hvis innflygningsbestemmelser endres i forbindelse med den nye flyplassen.

I Bodø SV er vi opptatt av at matjorda skal brukes til framtidige generasjoners matproduksjon. Byutviklingsprosjektet rundt flyplassen vil frigjøre store areal til framtidig næringsvirksomhet.

Rimelige eneboliger lar seg vanskelig realisere uansett hvor det er i kommunen, fordi krav til vei, kloakk, strøm og vann, i tillegg til selve boligen, koster å gjennomføre. Det er derfor helt nødvendig å ha gode løsninger for utleieboliger og leie-til-eie-boliger. Dette vil jeg komme tilbake til.

Kommentarer til denne saken