Når skal folket i Kvalvika få fred?

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.At bomiljø og natur er i konflikt med næringsinteresser er ikke noe nytt, særlig ikke for oss som er beboere i Kvalvika. Gjentatte ganger i årenes løp har vi kjempet for vårt nærmiljø. Senest i 2016 ble det arrangert fakkeltog mot en planlagt adkomst til industriområdet. Da lovet politikerne fra flere partier at folket i Kvalvika nå skulle få fred. Det fikk vi ikke.

Kommunen har nå varslet at det planlegges uttak av masser fra Kvalvikfjellet til den nye flyplassen. Dette vil innebære sprengning av mellom en halv og en million kubikkmeter stein. Industriområdet skal utvides langt inn i grøntområdet på Kvalvikfjellet. Dermed må befolkningen i Kvalvika igjen ut i kamp.

Vi vil kjempe for et trygt bomiljø. Etter avviklingen av steinbruddet som tidligere var i Kvalvika fant kommunen det nødvendig å bruke rundt 10 millioner på rassikring av løse store steiner i fjellet rett over bebyggelsen. Tanken på at sprengning skal gjenopptas skremmer oss som bor her veldig. Rystelser og smell påførte flere hus skader den gangen. Folk opplevde å få store steiner fallende i hagen, og mange var redde for både hus og egen sikkerhet. Nå skal sprengingen foregå enda nærmere bebyggelsen. Det er ikke til å leve med.

Vi vil også kjempe mot den støyen som sprengningsarbeidet vil medføre. Alarmer, smell og drønn har tidligere vært en del av livet for oss i Kvalvika, og vi ser med gru på at dette skal gjenopptas og intensiveres. Også vi ønsker å kunne bruke hagene våre, kunne lufte og slippe hverdager preget av industristøy i eget hjem.

Vi vil kjempe for det bynære og populære turområdet på Kvalvikfjellet. Ikke bare stranda, men også fjellet med Bestefarvarden, brukes daglig og året rundt av svært mange turgåere. Turen opp mot Bestefarvarden har vært et av turmålene i Bedriftsidrettens populære «Ti på topp», og er plukket ut også i år. Det er helt sikkert at turopplevelsen vil bli forringet av støyen fra anleggsarbeidet. Fra plankartet fremkommer det at næringsområdet skal utvides langt inn i grøntområdet, så vi er usikre på om den merkede turstien vil kunne benyttes i fremtiden. Adkomst til turområdet vil trolig også påvirkes. Dette vil være et tap for hele byen.

Det ble sagt mye fint av politikerne som holdt appell i 2016. Nå er vi spente på om politikerne står ved sine ord. Høyre håpet på ro for beboerne i Kvalvika, sånn at de ikke måtte ut i et nytt fakkeltog. Arbeiderpartiet misunte oss ikke den usikkerheten vi hadde levd med i årevis. Nå skulle ballen legges død for all fremtid, og vi skulle få en velfortjent ro i Kvalvika. Denne saken setter de fine ordene på prøve. Vi håper kvalvikfolket slipper et nytt fakkeltog, men vi er klare til å kjempe for bomiljøet vårt!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken