Elbil og bompenger

Av
DEL

LeserbrevSer i Avisa Nordland at lederen i Nordland elbilforening er godt fornøyd med meningsmålingen som viser at et stort flertall ønsker at elbiler skal betale i bomstasjoner, på lik linje med andre biler. Enten har han ikke forstått hvorfor resultatet av målingen ble slik, eller så vil han ikke si det i media.

Undertegnede har ingen ting mot elbilen. Tvert imot. Utviklingen av elbilen er spennende, men politikken som føres er feil og medfører at det skapes en motvilje mot denne biltypen.

Det er ikke misunnelse som ligger til grunn slik leder i elbilforeningen antyder. De fleste av oss kan kjøpe en elbil når som helst.

Min irritasjon over elbilen går nettopp på at de ikke betaler for å kjøre på veiene slik jeg må gjøre. Når jeg kjører over brua i Hopen, så betaler jeg bompenger både for min bil og for elbilen som kjører foran meg. Det er uomtvistelig at dersom alle betalte så ville brua bli betalt ned raskere enn om bare noen få skal betale. Altså må vi som har diesel eller bensinbil betale i flere år lengre enn nødvendig pga. at elbilen ikke betaler. Jeg har ikke sett at det offentlige har lovet å gå inn med mere penger i bompengeprosjekter etter hvert som andelen elbiler øker.

Jeg tror lederen i elbilforeningen hadde gjort lurt i å ha større forståelse for resultatet av denne meningsmålingen.

Elbilene må betale det samme som andre, så bør staten heller gi et tilskudd på hver elbil for å oppnå den ønskede omlegging av bilparken.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags