Utbyggingsparadoks

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevI en artikkel i AN (28.03.18) presenteres motstand mot Bodø kommunes planforslag om å øke handelsarealet for ikke plasskrevende varer på Stormyra da dette vil kunne få alvorlige konsekvenser for handelen i sentrum. Hvis etableringen av ny handel skjer i form av kjøpesenter, er dette i strid med fylkesplanen om regionale kjøpesentre. Både fylkeskommunen, MDG og gårdeierne i sentrum sier derfor nei til kommunens forslag.

Er det ikke da et lite paradoks at hverken fylkeskommunen, MDG eller gårdeierforeningen har uttrykt motstand mot prosjektet Ny by, ny flyplass? Her blir det hele 3 400 dekar utenfor sentrum som skal fylles med boliger og næringsvirksomhet av ulik type, også ikke plasskrevende handel, må vi anta. Vil ikke denne utbyggingen få konsekvenser for sentrum? Skal fylkeskommunen, MDG og gårdeierforeningen vente med sine protester til det foreligger konkrete arealbruksplaner for den nye smarte byen?

Hvor stor ville Bodø ha vært i dag om eierne av handelshuset på Hundholmen ennå i dag kunne nedlegge veto mot ny handelsetablering i byen? Er det ikke snart på tide at politikere og næringsdrivende legger bort den bakstreverske proteksjonismeholdningen - eller prøver dere å konkurrere med Trump om å rygge inn i fremtiden?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags