Miljøpartiet De Grønne – Useriøst og provoserende uansvarlig!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevJeg reiser kollektivt til og fra arbeid fordi det har blitt for råflott å betale i dyre dommer gjennom bompengestasjoner. Yrkespolitikerne har nemlig sørget for at det har blitt luksus å bruke bil – en kostnad mange av de selv får dekket av arbeidsgiver.

Undertegnede er ikke blant disse miljøfanatikerne – de som går i fistel av glede fordi utelivsbransjen har kuttet ut plastsugerør, for da innbille seg at det gjør noen forskjell. Jeg panter flasker for pengenes skyld – og ikke for å være miljøvennlig.

I sommer kom jeg i prat med en ung og fremadstormende politiker fra Miljøpartiet De Grønne – ei ung dame med ringer i ørene og i nesen, og med en tatovering til støtte for Regnskogfondet, som hun hadde punga ut 700 spenn for. Dama mente bestemt at jeg burde kutte ut kjøtt en gang i uka – for miljøet. Ikke et kløyva ord om at det heller kan være sunt for fordøyelsen å dempe litt på inntaket av rødt kjøtt.

Jeg elsker mitt land og dets storslåtte natur – og jeg bruker den mer enn en gjennomsnittlig miljø-gnom – som heller sitter på et utested og innbiller seg at de skal redde verden med å drikke Fair Trade-produkter og kle seg i kjipe klær fra Fretex.

Fra litt spøk til revolver; Norsk olje- og gassindustri har endelig fått lys i tunnelen igjen etter flere nedslående år. Mange mistet inntekt, enkelte både hus og hjem. Jeg er takknemlig for den store rikdommen vi har i våre havområder – den må vi fortsette å forvalte på en god måte i mange år framover. Noe annet ville være fullstendig idiotisk og uansvarlig.

Miljøpartiet De Grønne vil som kjent fase ut petroleumsvirksomheten og erstatte den med?

Det har de til dags dato ikke et seriøst svar på. I sitt partiprogram står det «Oljesatsing er dårlig butikk.» Snakk om å leve i en egen boble av vrangforestillinger. Det er jo rett og slett latterlig.

For å sitere Senterparti-leder, gladlaksen Trygve Slagsvold Vedum: «Det er uaktuelt å sitte i regjering med MDG. Det er et parti som sliter med å ta vanlige menneskers liv på alvor.» (VG 01.10.2018).

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags