Gå til sidens hovedinnhold

Den internasjonale strandryddedagen

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I vår var jeg på en Lytringen i Stormen bibliotek med tema om vi er villige til å betale prisen for et renere hav. Jeg velger å snu spørsmålet på hodet og spørre om vi er villige til å betale prisen for å ikke få et renere hav? 

Vi aner ikke konsekvensene av at fugler, fisk og dyr sulter i hjel fordi de ikke får i seg nok næring mer.  Mennesker er avhengig av fisken på mange måter, f.eks. med jobber, men enda verre er det at vi ikke vet hvor skadelig plasten er for oss på toppen av næringskjeden.

Å rydde en strand en eller to ganger i året er selvfølgelig ikke nok, men det er nesten som en dugnad som setter tankene i sving. Vi ser at vi må bruke mindre plast. Hvis vi ikke sier fra vil ikke fabrikker og butikker finne på mer miljøvennlige alternativer.

Med å være med på strandrydding viser vi også at vi er gode forbilder slik at andre land kan se at den måten de tar vare på avfall ikke er god nok. 

Jeg oppfordrer alle til å delta på den internasjonale strandryddedagen 16. september for å gjøre en skikkelig dugnad for naturen og miljøet. 

Kommentarer til denne saken