AUF og Arendalsuka - helt på plass?

Av
DEL

LeserbrevTirsdag 11. juni kom det et innlegg på debattsidene til papirutgaven av AN som ifølge debattant Amina Louise Persen tydeligvis var helt på sin plass etter tittelen på debattartikkelen å dømme. Persen snakker om at hun er bekymret for den voksende høyrepopulismen og at det blir skapt fiendebilder av innvandrere som da tydeligvis kun dreier seg om jøder og muslimer skal man tro artikkelforfatteren.

Jeg, i likhetmed Amina Louise Persen, bekymrer meg også for den voksende høyrepopulismen. Betydningen av ordet bør ikke akkurat være så veldig ukjent for verken Persen eller AUF som med sitt medlemskap i (og samarbeid med) Fatah Youth skaper et fiendtlig bilde overfor både israelske og arabiske jøder med sin voldsromantiserende ekstremisme.

Ivar Fjeld, som tidligere har vært medlem av både AUF og presselosjen i Stortinget, har skrevet boken «Den rødgrønne terrorøya» som kom i 2013. Den anbefales for øvrig som kveldslektyre til ettertanke.

Hovedkonklusjonen i boka (som står på baksiden av den) er: «AUF åpnet opp for radikalisering av de politiske sommerleirene på Utøya, først og fremst ved å la Rød Ungdom holde sine sommerleirer på Utøya fra 2007. Rød Ungdom samlet sommeren 2009 inn penger på Utøya til den Arabiske terrororganisasjonen PFLP. PFLP sto bak attentatet på Israels turistminister Rehavam Zeevi i 2001. AUF opprettet på sommerleiren i 2010 et «Palestina» inne på Utøya. AUF-erne satte opp en «grensemur», opprettet grensekontroll og krevde ID-kort av Aps generalsekretær. Ledelsen i AUF var trygge på at aktivitetene på Utøya hadde støtte hos statsminister Jens Stoltenberg, blant statsråder og i Arbeiderpartiets og SVs stortingsgruppe. Tragedien på Utøya den 22. juli har ikke bare sin årsak i sviktende beredskap. Den skyldes ikke minst manglende norsk innsikt i hvordan ytterliggående ideologier ser på hverandre som legitime mål for politisk vold. De politiske drapene som ledelsen i AUF støttet ble ikke utført i Norge, men i Israel»

Jeg skal sitere fra s. 60 i boken: «Å bygge «Palestina» på Utøya passet som hånd i hanske for besøkende fra Fatah Youth. Dette var et område som ga nye og «spennende» treningsmuligheter. AUF og Fatah Youth hadde på dette tidspunktet arrangert seminar sammen i mer enn fem år. Både i Norge og i Ramallah. At «Palestina» oppstår som et definert og avgrenset areal inne på Utøya er oppsiktsvekkende. Det å sette ut vakter som gjennomfører grensekontroll inne på Utøya går ut over det som bør kunne kalles et ideologisk politisk verksted. Her blir den rådende AUF-ideologien satt ut i praksis. Når den besøkende generalsekretær i Arbeiderpartiet, blir avkrevd ID-kort, viser det at AUF i Rogaland hadde tenkt nøye gjennom hvordan israelske myndigheter skulle framstilles overfor media. Det er Israel som plasserer ut grensevakter, gjennomfører grensekontroll, tollinspeksjon og som krever ID-kort av besøkende AUF-ere.»

Kanskje Amina Louise Persen og AUF (som hun representerer i sin debattartikkel 11. juni) skulle avslutte sitt medlemskap i (og samarbeid med) organisasjoner som aktivt fremmer terror? Det ville være med på å skape en større troverdighet når man snakker om at man er så veldig bekymret for jøde- og muslimhatet her i Norge. Abid Raja sier 2. september i 2017 følgende til VG: «Jeg er vokst opp i et muslimsk hjem med foreldre som innvandret til Norge fra Pakistan kort tid før jeg ble født. I mange muslimske hjem er dessverre det jødiske samfunnet en naturlig fiende. Det var ikke et stort tema i min familie i oppveksten, men det dukket stadig opp i mindre sammenhenger – en slengbemerkning fra mine onkler om jødenes upålitelighet, et fnys når en talsmann for en synagoge dukket opp på TV-skjermen, stadige påminnelser fra det muslimske miljøet om at jødene ikke liker oss muslimer. Sånn var det bare, fikk jeg vite. Og som tenåring, så trodde jeg på det.»

Har Amina Louise Persen reflektert litt over hvor fiendebildene som hun snakker om kommer fra? Hvis man leser om opprinnelsen til AUF, så vil det være interessant at man kan skimte en nokså «rød» tråd. En får håpe at mindreårige som heies inn i vårt bystyre skaffer seg en litt større kunnskap om det man skal uttale seg om.
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags