Den eneste som fikk kritikk var media

DEL

KommentarOnsdag var det møte i Kontrollutvalget i Bodø kommune. Jeg var til stedet da utvalget «behandlet» saken om brøyteanbudet i Skjerstad.

I denne saken har en kommunaldirektør ikke skjønt at han var inhabil, kommunen innrømmer å ha gjort flere saksbehandlingsfeil og dessuten betalt 300 000 kroner i erstatning til en tilbyder som fikk sitt anbud avvist. – For å få saken ut av verden, ifølge rådmannen.

Men den eneste som fikk kritikk i Kontrollutvalget i Bodø kommune var AN.

– Trist at media lar seg bruke i en sak som dette, hevdet Arild Mentzoni, Ap.

Jeg kan forsikre Arbeiderpartipolitikeren om at den kritikken er veldig lett å leve med. Hvis det å opplyse leserne om at det gjøres feil og betales ut erstatninger i Bodø kommune er «å la seg bruke» så ønsker vi å bli brukt enda mer.

Det er dessuten åpenbart enda viktigere at media følger nøye med hva som foregår i kommunal forvaltning når vi ser hvordan Kontrollutvalget fungerer. Medlemmene her ønsket ikke å få informasjon om hva som faktisk har skjedd i saken, men var kun opptatt av at kommunen strukturelt ordner seg slik at det ikke skjer feil i håndteringen av anbudssaker. Og det er vel og bra, en betimelig påminnelse når vi ser hvordan dette aktuelle brøyteanbudet ble håndtert.

Problemet er at kommunens administrative ledelse kan påstå at «Kontrollutvalget fant ikke noen grunn til å påtale noen ting rundt denne saken» til tross for at utvalget ikke gjennomgikk saken. Utad ser det ut som om Kontrollutvalget har vurdert hva som skjedde, men det faktiske forholdet er at det har det ikke gjort. Det lærte jeg av å bruke en liten halvtime sammen med Kontrollutvalget siste onsdagen i mai.

De som jobber i Bodø kommune har et stort ansvar for å tenke innbyggernes beste og for å følge lover og regler. Dessverre skjer det der, som mange andre steder, feil og til og med lovbrudd. Politikeren Arild Mentzoni og folk i administrasjonen må gjerne ønske seg at vi i media lar være å skrive om sånt. Det kommer heldigvis ikke til å skje. Og vi tar gjerne imot tips fra våre lesere om de har opplevd noe i kontakt med kommunen som offentligheten bør få kunnskap om.

Bodø kommune betalte seg ut av anbudsblemme: - Inngikk forlik for å få saken ut av verden

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags