Hvor går grensen for hvor ufin man skal være, når man ikke en gang gidder å betale for produktet?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Bodø er så heldig at vi har to hardtslående aviser som kjemper om de samme sakene i den lille store byen vår. Selv er jeg en ivrig leser hos begge to.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Mye av min tid bruker jeg i kommentarfeltet på facebook, og jeg liker å tro at jeg er en positiv person i min kommentering. Det er det dessverre ikke alle som er.

Det typiske må være de som konstant kritiserer journalistene, og avisene, som faktisk jobber jævlig mye for at de skal levere en fylt nettavis hver eneste dag.

"Agurknyhet", "plussartikler", "ikke bedre å skrive om". Dette er kommentarer som konstant blir slengt rundt. Det virker som om ikke saken faller 100 i prosent inn i "interessant- og eller gratis- kategorien til andre individer, så er det fritt frem for å være ufin og ekkel i kommentarfeltet.

Hvor går grensen for hvor ufin man skal være, når man ikke en gang gidder å betale for produktet? Jeg har forståelse for at man kan ytre en kritisk røst når man er betalende kunde. Men å sitte bak et tastatur å lange ut til journalistene for at de legger en sak bak betalingsmur, uten å gidde å betale 1 kroner for den, blir rett og slett for dumt.

Folk skriker og raser for at de ikke har plussabonnement, mens de likevel krever å få lese saken, og andre printscreener saken for dem uten å tenke seg om. Hva er galt med dere?

Jeg trener ikke på treningsstudio, selv om jeg burde det. Men jeg står for faen ikke utenfor vinduet å roper om at de skal slippe meg inn slik at jeg kan trene gratis. Ikke prøver jeg å lure med meg mat ut av kafèen uten å betale for det heller.

Jeg har fulgt både AN og BN tett det siste året, og jeg føler jeg har fått et kontakt til journalistene gjennom sakene de har laget.

Bodø Nu er avisen som brenner for hver minste lille sak. Spesielt trekker jeg frem Preben, Sindre og Sondre som jeg ser overalt når det skjer noe i byen. De byr på seg selv (mobbesaken til Preben og bulumisaken til Sondre for å nevne noen), og leverer alltid 200% der de er. Samtidig er de en såpass liten stab at de jobber nok langt ut over 150 timer i måneden for å levere innhold til oss. Og så ber du om å få det gratis!!!

Avisa Nordland er avisen som "alltid" har vært her. De er alltid tilstede på små og store arrangementer, og de utnytter godt mulighetene med en stor stab.

Kjetil Anda er en person jeg alltid liker å se på ANTV og han leverer hver gang, og glimtstudioet er bare en nødvendighet å ha her i byen. Jeg knakk selv sammen i den vakre hyllesten de leverte til Runar Berg, og det er tydelig at Stein Sneve og co har et viktig forhold til våre kjære gule på bana.

Men dette er journalister som skal brødfø sine barn, kunne dra på ferie når sommeren kommer, og ikke minst få regninger betalt. De må få lønn! Hvor vanskelig er egentlig det å forstå?

Tenk på dette når du går ut dagen i dag. I hvilket annet tilfelle i løpet av en dag ber du om å få en vare eller en tjeneste gratis? Aldri, tipper jeg. I det minste om du er et menneske som kan respektere andre.

Så begynn å respekter journalistene våre - uten de ville vi vært langt dummere og langt mindre informert.

Trond C. Pettersen


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken