Skjødehunden AN

Vaktbikkje?: Media i Bodø har opptrådt mer som skjødehund enn vaktbikkje etter påstanden om korrupsjon i byen.

Vaktbikkje?: Media i Bodø har opptrådt mer som skjødehund enn vaktbikkje etter påstanden om korrupsjon i byen.

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Pressen, den femte statsmakt, vaktbikkja som skal passa på makthavernes gjøren og laden på vegne av «den jevne kvinne og mann» har lagt seg godt til rette i makthavernes fang.

På annen måte er det umulig å tolke, eller forstå, Avisa Nordlands (AN) opptreden etter at skribent Morten Strøksnes har beskyldt makthaverne i Bodø for både kameraderi og det som verre er: Korrupsjon.

Ifølge Morten Strøksnes er det særlig frimurerne i Bodø som utmerker seg (i den grad man kan bruke et slikt uttrykk i denne sammenhengen) med hemmelig avtaler, fordeling av goder seg imellom osv. Helt vanlig konspirasjonsteori.

Det oppsiktsvekkende er at avisen – vår felles vaktbikkje – bjeffer mot Morten Strøksnes. I stedet for å forsøke å ta opp tråden, snuse seg frem til om det faktisk kan være noe i mannens påstander (noe det ifølge byens rådmann ikke er – videreformidler AN. Sic!), så vender altså bikkja seg mot budbringeren.

Er det, som en annen kjent konspirasjonsteoretiker i Bodø, Hans Holdal, skriver; Mot bedre vitende? Eller er det i en form for skam, fordi den ikke har kommet på å gjør jobben selv? Eller har den rett og slett glemt hvorfor den er der?

En kastrert vaktbikkje som gjesper og later seg på makthaverens fang er egentlig ikke mye å fø på.

Arne Finne

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken