Skjødehunden AN

Vaktbikkje?: Media i Bodø har opptrådt mer som skjødehund enn vaktbikkje etter påstanden om korrupsjon i byen.

Vaktbikkje?: Media i Bodø har opptrådt mer som skjødehund enn vaktbikkje etter påstanden om korrupsjon i byen.

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerPressen, den femte statsmakt, vaktbikkja som skal passa på makthavernes gjøren og laden på vegne av «den jevne kvinne og mann» har lagt seg godt til rette i makthavernes fang.

På annen måte er det umulig å tolke, eller forstå, Avisa Nordlands (AN) opptreden etter at skribent Morten Strøksnes har beskyldt makthaverne i Bodø for både kameraderi og det som verre er: Korrupsjon.

Ifølge Morten Strøksnes er det særlig frimurerne i Bodø som utmerker seg (i den grad man kan bruke et slikt uttrykk i denne sammenhengen) med hemmelig avtaler, fordeling av goder seg imellom osv. Helt vanlig konspirasjonsteori.

Det oppsiktsvekkende er at avisen – vår felles vaktbikkje – bjeffer mot Morten Strøksnes. I stedet for å forsøke å ta opp tråden, snuse seg frem til om det faktisk kan være noe i mannens påstander (noe det ifølge byens rådmann ikke er – videreformidler AN. Sic!), så vender altså bikkja seg mot budbringeren.

Er det, som en annen kjent konspirasjonsteoretiker i Bodø, Hans Holdal, skriver; Mot bedre vitende? Eller er det i en form for skam, fordi den ikke har kommet på å gjør jobben selv? Eller har den rett og slett glemt hvorfor den er der?

En kastrert vaktbikkje som gjesper og later seg på makthaverens fang er egentlig ikke mye å fø på.

Arne Finne

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags