Søring i nord

Dagrun Eriksen.

Dagrun Eriksen. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevDette er saken: Dagrun Eriksen fra Kristiansand stiller til valg for Nordland KrF 

Les også ANs leder: Valget av Dagrun Eriksen som toppkandidat er en politisk fallitt, særlig for Nordland KrF, men også for hele Nordland

Les også journalist Anne Grenersens kommentar: Fremmed fugl 

Jeg har veldig stor respekt for at det er avstand fra min oppvekst på Sørlandet, mitt bosted i Akershus og til Nordland, ikke bare i fysisk forstand. Noen har lurt på om det ikke fins dyktige lokale KrFere. Det kan jeg forsikre om at de er det mange av. Nettopp de er en grunn til at jeg sa ja til nominasjonskomiteens spennende utfordring. I KrF jobber vi sammen og demokratisk. I felleskap meisler vi ut saker vi sammen vil kjempe for. Hvis jeg får nominasjonsmøtes tillit skal vi gjøre nettopp det.

Det jeg kan bidra med for Nordland er en posisjon sentralt, nesten femten års stortingserfaring og tjue års politisk erfaring. Jeg er vant til å skifte mellom politikkområder. Jeg har lokal erfaring fra kulturstyret og havnestyret. På Stortinget satt jeg først i forsvar, så i familie og sist i utdanningskomiteen. Jeg har vært med i tre programprosesser i partiet og ledet to av dem.

I KrF har vi lang tradisjon med å ha ansvar for flere enn eget bosteds fylke. Et system som fremhever hvordan samarbeid mellom våre demokratiske nivåer bør foregå. Da Høybråten representerte Rogaland, skapte dette også mye debatt, men resulterte etterhvert i terningkast 6 fra lokale medier. Det handler ikke bare om standpunkt og lokale bein i kaikanten, men også om gjennomslag for et fylke.

Nominasjon handler om tillit. Det er ikke noe som kan kreves, men som fås. I denne prosessen er det KrF i Nordland som skal gi tillit, ikke Avisa Nordland. Skulle jeg få den, både utfordrende og spennende oppgaven det vil være å representere Nordland som kandidat til Stortinget 2017, har jeg en utfordring til Avisa Nordland og andre skeptikere. Det kan hende at i enden av denne prosessen får Nordland en søring som vil jobbe hardt for at Nordlands gode saker ikke bare skal være godt debattert i fylkets medier, men bli gjennomført.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags