- Nå ber vi alle om at slike feiltrinn ikke gjentas

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LeserbrevFor to år siden måtte rundt 200 elever sendes ut av Bodø for å ta videregående utdanning, og prognosen viser at det haster med å få på plass ny skole med et økende elevtall i årene som kommer.

I dag skulle løsningen være på plass. For et par hundre millioner skulle en helt ny skole i Rønvik gi flere Bodø-elever muligheten til å gå på skole i Bodø – trodde vi!

I stedet har fylkesrådet brukt nesten halvparten av pengene og står tilbake med en tomt som må saneres før nybygg.

Fylkestinget var ikke opplyst, og fylkesrådet bare «peisa på».

Både fylkestoppene Thomas Norvoll og Knut Petter Torgersen fra Arbeiderpartiet smått erkjenner at prosessen rundt kjøp av lærerskolen ikke var heldig.

Samtidig får jeg så hatten passer fra de samme når jeg påpeker at Fylkestinget gjorde vedtak uten noen utredning, og fylkesrådet kjøpte tomten med bygg uten å ha peiling på hva de faktisk kjøpte.

At dette blir satt søkelys på skulle man tro ble godt imøtekommet, i stedet prøver de å dekke over egne feiltrinn med beskyldninger om andres mentale helse.

Samtidig sender vi daglig elever ut fra Bodø for å gå på skole. Det er frustrerende, både som fylkestingsrepresentant, og ikke minst med «Bodøhatten» på.

Spørsmålet om dette var et bra kjøp eller ikke er hvorvidt fylkeskommunen ville gjort det samme i dag.

Torgersen selv er fasit som viser til at det er en god investering når man ser hva nabotomten ble solgt for, som for øvrig var et privat selskap som kjøpte for boligutvikling.

Med mindre fylkeskommunen skal drive eiendomsspekulasjon og selge tomten videre, har man betalt mer enn nødvendig for en slik tomt.

Jeg håper inderlig at Arbeiderpartiet på fylket ikke har til hensikt å drive opp boligprisene i byen med tomtespekulasjon på bruk av skattepenger.

Nå ber vi alle om at slike feiltrinn ikke gjentas, og at det nå kommer på plass en skole for elevene i Bodø.

Dette har ikke bare kostet skattepenger, men også tid og skolegang for elever som gjerne skulle tatt utdanning her hjemme i Bodø.

Allan Ellingsen,

Fremskrittspartiet

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags