- Han holdt oss for narr

Ført bak lyset: Gildeskål Arbeiderparti mener Svein Eggesvik og Senterpartiet har ført dem bak lyset under hele valgkampen.

Ført bak lyset: Gildeskål Arbeiderparti mener Svein Eggesvik og Senterpartiet har ført dem bak lyset under hele valgkampen.

Artikkelen er over 3 år gammel

Les innlegget "Politisk prostitusjon".

DEL

LeserbrevFørst av alt. Takk til alle som stemte på Gildeskål Arbeiderparti ved valget. Vi gjorde ett av de beste valg på mange tiår med over 40 prosent av stemmene.

Det har gått bra i Gildeskål de siste 4 årene med Arbeiderpartiordfører. Vi har hatt et godt samarbeid med de andre politiske parti i ulike politiske fora, og spesielt med Senterpartiet.

Derfor er vår opplevelse av dette partiet nå av en slik karakter at vi ønsker å fortelle det til Gildeskåls befolkning. Vi gjør ikke det for å fremstå sutrete. Vi greier oss fint i opposisjon og skal drive konstruktiv opposisjonspolitikk de neste årene.

Senterpartiet må, som andre politiske partier få velge sine samarbeidspartnere og det er ikke uvanlig at det inngås politiske allianser etter et valg.Det vi ønsker å si noe om er Senterpartiets opptreden i det siste.

Gjennom valgkampen har Senterpartiet stått på stand ved siden av oss. De har selv tatt kontakt og spurt om det var greit all den tid vi samarbeide. Ved å stå ved siden av Arbeiderpartiet kom de og i kontakt med mye folk.

Vi stod på valgstand sammen på Havnedagan i Nordfjorden. Da kom Svein Eggesvik bort og sa at Senterpartiet ikke kom til å ha noe som helst med Fremskrittspartiet å gjøre etter valget, og hvis Arbeiderpartiet inngikk samarbeid med Frp, så ble ikke Senterpartiet med. Det trodde vi på.

Onsdag etter valget tok Silje Nordgård i Arbeiderpartiet kontakt med Svein Eggesvik og ba om et møte. Det var ønskelig å ta en prat med Senterpartiet før vi tok en prat med andre.

Det var Svein helt enig i, og fredag kl. 16 kom det SMS fra han, der han bekreftet en første sonderingssamtale på søndag ettermiddag. Han nevnte og at det var naturlig at SP fikk varaordfører. I tillegg understrek han at SP ikke hadde det travelt.

Lørdag morgen får ordfører Petter Jørgen Pedersen en melding på telefon om at Senterpartiet har gått i kompaniskap med bl.a. Fremskrittspartiet for å få ordføreren. Vi fikk ikke en gang møte dem. Svein Eggesvik hadde holdt oss for narr. Vi kan vel trygt si at vi lot oss lure, men vi stolte på det vi avtalte.

Ved forrige valg inngikk Arbeiderpartiet og Senterpartiet et valgteknisk samarbeid med Fremskrittspartiet. Men det var etter flere runder med forhandlinger hvor vi først ble enig om samarbeid med Senterpartiet og fordeling av oppgaver, deretter hadde vi sammen møte med SV og Venstre. Senterpartiet var med på å godkjenne samarbeidet med Fremskrittspartiet. Et Frp som da opptrådde svært ryddig.

Denne gangen fikk vi ikke engang til et møte før Senterpartiet hadde forlovet seg med nesten alle andre partier.

Det blir interessant å se hvordan samarbeidet mellom Senterpartiet og Fremskrittspartiet vil utvikle seg. Det er ingen politiske parti som har vært mere negativ til Fremskrittspartiet enn Senterpartiet de siste årene. Men kanskje er ikke avstanden så stor mellom dem som vi tror.

Silje Nordgård

styreleder

Gunnar T. Skjellvik

styremedlem

i Gildeskål Arbeiderparti

Det er ingen politiske parti som har vært mere negativ til Fremskrittspartiet enn Senterpartiet de siste årene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags