Legene som forsvant

Av
DEL

LeserbrevSykehusets ledelse ved sykehuset i den kinesiske byen Wuhan der legen Ai Fen jobbet, ga henne en kraftig advarsel da de anklaget henne for å spre rykter om et ukjent virus som hun hadde oppdaget. Hun kontaktet kolleger og helsemyndigheter, men ble motarbeidet av kommunistpartiet. Hun sendte bilder gjennom sosiale medier til sine kolleger, og åtte av hennes kolleger rakk å dele bildene før det ble stoppet.

For to uker siden gikk sjefen for beredskap ved Wuhan sentralsykehus ut offentlig og sa at myndighetene hadde stoppet henne og hennes kolleger fra å advare resten av verden. Nå har hun plutselig forsvunnet, og det antas at hun er arrestert ifølge New York Post:

https://nypost.com/2020/04/01/whistleblowing-coronavirus-doctor-mysteriously-vanishes/

Kan man dra paralleller mellom Tsjernobyl-ulykken i 1986 og virusutbruddet i Wuhan?

Sovjetunionen var som kjent et kommunistisk regime som hemmeligholdt problemer og forfulgte varslere, slik Kina også med sitt kommunistiske regime gjør i dag.

60 Minutes Australia skriver nylig i en artikkel om hvordan kommunistdiktaturet i det tidligere Sovjet hemmeligholdte Tsjernobyl-ulykken, og sammenligner det med kommunistregimets håndtering av virusutbruddet i Kina:

https://9now.nine.com.au/60-minutes/china-cover-up-coronavirus-12-missing-days-wuhan-60-minutes/d8426648-f9b3-4439-9089-b733b8e4a6c5

En artikkel i Daily Mail fra 31 mars i år forteller om hvordan Kina la lokk på virusutbruddet da legen Li Wenliang rapporterte om det nye koronaviruset:

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8172369/China-tried-cover-coronavirus-not-telling-truth.html

Har media og akademia i Norge noe å lære av dette?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags