AN og nye band

Av
DEL

LeserbrevAvisa Nordland er jevnt over fraværende på lokale konserter. For eksempel halv ti på torsdag. Her er det ofte lokale og nystartede band som får prøve seg. De blir ikke nevnt med et ord. Hvis Bodø skal være europeisk kulturhovedstad, som jeg har inntrykk av at Avisa Nordland synes er stor stas, burde vel lokale band nevnes og kanskje fremsnakkes av denne avisas journalister. Unnskyld; journalist, det er jo bare en har jeg forstått.

"Kulturjournalistikken har altfor lenge vært preget av servile omtaler, og det er nok mye av årsaken til at nettopp denne delen av journalistikken leses dårlig"

Jaha, da kan man jo lute på hvorfor det til stadighet kommer "anmeldelser" av allerede velkjente størrelser, som for eksempel Halvdan Sivertsen eller Kari Bremnes . Ikke et vondt ord om noen av disse, men man får inntrykk av at avisa bare soler seg i glansen av disse artistenes suksess. Det endrer neppe hverdagen for godt etablerte artister eller band.

For forholdsvis nystartede eller veldig unge musikere vil en omtale/anmeldelse kanskje ha en betydning. Om ikke annet at de eksisterer. Avisa kunne altså bidra til å skape litt nysgjerrighet på dette feltet. Da hadde avisa vært til for leserne.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags