Snart 8. mars

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Leserbrev«Jeg har en gave til deg», sa kvinnen rett over bordet. «Det er snart 8 .mars. Dette smykket selges til inntekt for ofrene fra krigen. Den svarte bunnen er symbol for det forferdelige de har lagt bak seg. På den svarte bunnen har de brodert blomster og grønne blader for å vise at de har kraft og fellesskap og vil tro på det gode og fine for framtida».

Seksuelle overgrep i krig er en blanding av et våpen for å ydmyke og hevne, og for å «belønne» soldater. Det kan også ha form av etnisk rensing. Det er især kvinner som blir utsatt for overgrepene. De skal bære fram neste generasjon, men voldtekt og fysiske skader fører ofte til fornedrelse og at de blir utstøtt fra samfunnet. Mann, far og bror, ofte hele familien, vil ikke ikke lenger ha noe med kvinnen å gjøre. Voldtekten er så skambelagt at ingen vil ha barn med kvinnene, og hele samfunnet blir preget av tapt reproduktiv helse.

I SV jobber vi for at kvinner som er utsatt for voldtekt som våpen i krig skal ha samme rettigheter for beskyttelse som andre former for tortur, og få samme behandlingstilbud som voldsutsatte kvinner i Norge. Vi tar også kampen for at kvinner som er utsatt for trafficing og misbruk i Norge må få rett til beskyttelse og opphold her. 8.mars markerer vi solidaritet med disse kvinnene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags