Ingen tvang for Saltdal

Av

Norske innbyggere fortjener gode tjenester fra sterke kommuner. De fortjener også politikere som forholder seg til fakta. Jeg vil jobbe for begge deler.

DEL

LeserbrevEn ganske normal runde spørsmål og svar i Stortinget har gitt en veldig unormal diskusjon i Avisa Nordland. Jeg har blitt tillagt holdninger jeg aldri har sagt eller ment noe om. Den 16. august ba stortingsrepresentant Siv Mossleth meg svare skriftlig på om jeg «kan slå fast at Saltdal ikke skal bli en del av en storkommune». I mitt svar 26. august svarte jeg det eneste riktige: Fylkesmannen i Nordland mener det ligger godt til rette for sammenslåing i en felles bo- og arbeidsmarkedsregion som Saltdal, Sørfold og Fauske, men at videre sammenslåinger bygger på frivillighet.

Mossleth tolker dette svaret på følgende måte i et intervju: «Nå er det bekreftet. Regjeringen vil slå sammen flere kommuner – også Fauske, Saltdal og Sørfold». Her hadde det nok vært smart å tenke seg om før man konkluderte. Regjeringen foreslår ingen sammenslåinger. Men hvis disse tre kommunene selv finner ut at de kan gi bedre tjenester til innbyggerne gjennom å slå seg sammen, vil vi støtte opp om det.

Vi trenger større og sterke kommuner for å løse de mange store og små oppgavene moderne kommuner har ansvaret for. Små kommuner sliter med å tiltrekke seg arbeidskraft, blant annet barnevernsansatte, samfunnsplanleggere, sykepleiere og lærere.

Uansett hva Mossleth forsøker å innbille leserne av an.no, er det altså Stortinget som har vedtatt prinsippet om frivillighet. Det prinsippet står fast til Mossleths kolleger på Stortinget eventuelt vedtar noe annet. Regjeringen verken vil eller kan bryte dette vedtaket – heller ikke i Saltdal.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags