Videregående skoletilbud i Steigen

Av
DEL

LeserbrevFritt skolevalg og nedgangen i økonomiske overføringer til fylkeskommunene gjør at utdanningsmulighetene i Nordland svekkes år etter år.
Fagforbundet Steigen er skremt over utviklingen i utdanningsvalgene og tilbudsstrukturen for videregående opplæring. Fritt skolevalg gjør det umulig å planlegge god og forutsigbar drift av skoler som skal bestå av lærere, kontorpersonell, byggdriftere og renholdere.
Dagens regjering sulteforer vår fylkeskommune og forsterker sentraliseringen med å presse både elever og ansatte vekk fra vårt flotte fylke.
Ungdommer som må flytte fra hjemmet som 15-16 åring «dropper» oftere ut av skolen enn dem som får bo hjemme. Ved å fjerne Vg1 studiespesialisering fra Steigen er faren stor for at nettopp dette kan skje. De «få» elevene som i dag har dette tilbudet er kanskje de som ikke ville takle det å flytte hjemmefra så tidlig.
Vg1 og steigenmodellen deler lokaliteter i fellesfagene og har gode rammer rundt et trygt skolemiljø.
Næringslivet i Steigen og Steigen kommune tar inn lærlinger langt over landsgjennomsnittet og det er takket være dette samarbeidet som har gjort at Steigenmodellen er blitt en suksess.
Mitt opprop til regjeringen er følgende:
Værn om distriktene og la ungdommen starte sine studier i trygge omgivelser. La dem få en god start på yrkeskarrieren og på voksenlivet. Det å kunne bo hjemme ett år etter ungdomsskolen betyr utrolig mye for mange. Det gir dem som trenger det en utdannelse som skal vare livet ut.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags