The Global Warming Petition Project

Av
DEL

LeserbrevI Avisa Nordland 1. november omtaler Arnfinn Wiksaas lista «The Global Warming Petition Project». Dette er en underskriftskampanje som oppfordrer USAs regjering til å trekke seg fra Kyoto-avtalen og alle tilsvarende avtaler. I kampanjeteksten står bl.a. [min oversettelse]: «Det er ikke noe overbevisende vitenskapelig bevis for at menneskeskapte utslipp av CO2, metan og andre drivhusgasser forårsaker, eller vil forårsake i overskuelig fremtid, katastrofal oppvarming av jordens atmosfære eller ødeleggelse av jordens klima». Mer enn 31.000 akademisk utdannete personer, hvorav over 9.000 har doktorgrad, har underskrevet oppropet. Hver eneste av de som har underskrevet er identifisert med navn, arbeidssted og faglige kvalifikasjoner.

Arnfinn Wiksaas er imidlertid meget kritisk til denne lista. Han skriver blant annet: «Noen signatører var … plukket fra filmer som Star Wars og firma. Mange av dem som svarte på henvendelser i stikkprøver, ga ingen identifikasjonsbekreftelse, og flere navn var duplisert.»

Det er åpenbart at Wiksaas ikke har studert underskriftskampanjen selv, men baserer seg på annenhånds opplysninger. Hvis han går inn på "www.petitionproject.org" og ser litt på hva som står der, vil han snart finne ut av de fleste av påstandene hans ikke har hold i virkeligheten.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags