På lag med framtida

Et knippe 5-klassinger (og en fra 7. Klasse) fra Valnesfjord sentralskole demonstrerer for klima og miljø.

Et knippe 5-klassinger (og en fra 7. Klasse) fra Valnesfjord sentralskole demonstrerer for klima og miljø. Foto:

Av
DEL

LeserbrevArbeiderpartiet sliter på meningsmålingene med å nå opp til gammel storhet. Denne uka var tidligere næringsminister og Ap-politiker fra Nordland Odd Eriksen intervjuet av VG og vi fikk en bekreftelse på hvorfor. Mens ungdom og skoleelever strømmer ut i gatene i titusenvis for å streike mot politikernes tafatte klimapolitikk, raser Odd Eriksen mot stans av leteboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Han framsnakker gruvedrift med dumping av avfall i rike laksefjorder i Finnmark og på Vestlandet.

Odd Eriksen er i utakt med den oppvoksende generasjon. Has vyer for framtiden er hentet fra 60-tallets kraftsosialisme. Dessverre har tiden gått ifra han og mange av de andre industripolitikerne i Ap.

Fremtidens industripolitikk må bygges på bærekraftig industri. Klima og miljø må være sentrale elementer i den industripolitikken vi skal drive framover. Mens fiske utenfor Lofoten har eksistert i tusen år og har potensial til å vare i tusen år til er oljeindustrien på hell.

Vi må ta ungdommens bekymringer på alvor. Vi må ta jordens klima på alvor. Vi må skape nye arbeidsplasser basert på bærekraft og miljø. Vi må plassere den tidligere utbyggingspolitikken som verken tar hensyn til klima og miljø, på gamlehjem. Det er der den hører hjemme.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags