Stopp metadebatten og gjør noe nyttig for ....!

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg er så lei diskusjonen rundt Greta Thunberg. Selvfølgelig er det forferdelig hvordan voksne mennesker mobber ungdommer og hvordan statsledere bagatelliserer og nedvurderer det viktige budskapet ungdommene kommer med. Men kan vi alle bare fokusere på innholdet i det Greta Thunberg sier i stedet for å bruke spaltemeter på retorikkanalyser, diskusjoner om diagnoser, hvem som er enig og ikke og hvor mye mobba hun blir. Vi gjør Greta og andre aktivister over hele verden en større tjeneste om vi hører etter hva de sier, følger deres eksempler og blir vår hverdags egne aktivister.
Vi kan for eksempel:
- Spise mindre kjøtt
- Kjøpe mindre, kjøpe brukt og reparere i stedet for å kjøpe nytt
- Velge klimavennlige reisemål
Tre enkle tiltak som i følge naturverns-, klima- og miljøorganisasjoner samt FN vil utgjøre en stor forskjell på fotavtrykket vi legger igjen etter oss her på jorda.
Så neste gang du vurderer å dele innlegg som bidrar til metadebatten om Greta vil jeg at du først planlegger en kjøttfri middag, finner ut hvor du kan fikse den knuste iPhonen din og ikke minst legger press på lokale og nasjonale myndigheter og næringsliv for å få de til å tenke grønt og ikke profitt. De sitter uten tvil med det største ansvaret for å redusere klimagassutslippene. Det er de Greta prøver å få til å høre etter og til å handle som om jorda sto i brann. For det gjør den.
På vegne av Greta Thunberg, Leah Namugerwa, Isra Hirsi og John Paul Jose med flere:
Action speaks louder than words!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags