I en varmere verden risikerer vi å få overskudd av soya og mais.

I en varmere verden risikerer vi å få overskudd av soya og mais.

I en varmere verden risikerer vi å få overskudd av soya og mais. Foto:

Av
DEL

LeserbrevTidsskriftet "Science of The Total Environment", nr. 666, gjør slutt på den delen av propagandaen fra klima-astrologene som forteller oss at 2 grader høyere temperatur vil gi oss katastrofe og sult på jord. Tidsskriftet viser til undersøkelser med økt CO2-konsentrasjon og høyere temperaturer gjort på soya og mais. Under kontrollerte forhold har man benyttet en 2,1 graders C økt temperatur og en CO2-konsentrasjon på 770 ppm (mot dagens 410 ppm). Under disse forholdene viste utbyttet av soya å øke med 31% og mais med 25% sammenlignet med dagens forhold.

Noen rykter vil ha det til at næringsutbyttet ville minske under disse forholdene, men det viser seg også å være feil. Kombinasjonen av økt temperatur og økt CO2-konsentrasjon ga også bedre næringsutbytte for de fleste stoffer, unntatt mangan i soyabønner. Dette har likevel ingen betydning da det pr. dags data ikke er registrert noen tilfeller av at personer har fått klinisk mangan-mangel på grunn av dietten.

Dette er atter et eksempel på at klimakriseindustrien beviselig har drevet skremsels-propaganda. I en varmere verden risikerer vi å få overskudd av soya og mais.


Lenke til artikkelen: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0048969719306370?via%3Dihub

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags