Penger til mer nyttig forskning

Av
DEL

LeserbrevIngrid Bay-Larsen du skriver: "På samme tid er det verdt å minne om at vi har langt større utfordringer å ta fatt på, hvor vi ikke er i nærheten av å ha kunnskap av samme kvalitet som dette. Blant annet knyttet til framtidens mat- og energibehov, tap av biologisk mangfold, og hvordan skape fred og sikkerhet. Det er hit forskningsmidlene bør styres. Og det er hit man bør rette fokus – dersom man er opptatt av å gjøre en forskjell for verden vi lever i. "

Nå vil jeg si at det er vel så som så med kvaliteten på klimakunskapene. Det er jo nettopp mangelen på og feil i "kunnskapene" om klima vi diskuterer. Der nekter du å ta til deg fakta. Du avstår fra å kommentere fakta og det bare fordi du kan ikke tilbakevise det som presenteres av fakta.

Jeg er enig i at forskningsmidlene bør styres, men det er jo noe man har gjort hele tiden. Spørsmålet er om prosessen som bestemmer hva det skal forskes på er god nok. Etableringer som Nordlandsforskning (UiN), Cicero (UiO) og Bjerknessenteret(UiB), får en til å undre om den er god nok. Zero er et lignende eksempel etablert utenfor Universitet.

Nå forskes det allerede på de områdene du nevner, men ikke nok hvis jeg forstår deg rett. Jeg forstår deg dithen at midlene til  "klimaforskning" ikke trengs i samme grad lenger og bør kunne benyttes til forskning der utfordringene er mye større. 

Jeg er mer enn enig med deg i at klimaforskningsmidlene bør omdisponeres til områder der de trengs mer og kan gi garantert effekt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags