Riksdagsvalget i Finland.

Det lønner seg for politikere å kjempe mot klimahysteriet

Det lønner seg for politikere å kjempe mot klimahysteriet Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevNå er det flere enn Trump som tar opp kampen mot klimahysteriet.

Tar vi et lite tilbakeblikk til Frankrike, ser vi at "de gule vestene" startet sine protester mot de meningsløse økningene av drivstoffavgiftene – disse avgiftsøkningene som begrunnes med kvasireligiøse utsagn av arten "vi må redde klimaet". I virkeligheten er tiden overmoden for politiske parti å ta opp kampen mot klimahysteriet.

Hva skjedde så ved Riksdagsvalget i Finland, søndag 14. april? Her slo Sannfinnene (finsk: Perussuomalaiset, forkortet PS, svensk: Sannfinländerna) til og fikk som nest største parti 17,6% av stemmene, kun slått av SDP som fikk 17,8% (dette var stillingen da 97% av stemmene var talt opp). Ved meningsmålinger i november lå partiet på bare 8,1%. I de siste ukene før valget viste målingene 16,3%.

Tradisjonelle media har vært snare til å sette populist-merkelappen på Sannfinnene. De står for en restriktiv flyktning- og innvandringspolitikk med vekt på assimilering. De vil styrke forsvarsevnen og grensekontrollen samtidig som de kritiserer den politiske integrasjonen i EU. Som i Norge og Sverige har de øvrige politiske partiene konkurrert om å skryte på seg hvor gode de er til å hindre den globale temperaturen å stige med 1,5 grader. Ved diverse hodeløse tiltak som kun gjør livet dyrere og vanskeligere for den vanlige borger, sier Sannfinnene at dette vil de ikke finne seg i lenger. Derfor går de hardt ut mot klimahysteriet. Med kampen mot de klimareligiøse har Sannfinnene truffet en nerve blant en realistisk innstilt befolkning.

Den norske agendadrevne journalistikken har selvsagt prøvd å skjule denne hovedgrunnen til Sannfinnenes fremgang. Men her har selv New York Times hentet frem overskrifter som "The Right's Rallying Cry in Finland: 'Climate Hysteria' ".

En utfordring til norske politiske parti: hvem blir de første til å endre partiprogrammet i klimarealistisk retning her i landet?
 

Dataene er hentet fra:https://svenska.yle.fi/

Lenke til artikkel i New York Times: https://www.nytimes.com/2019/04/12/world/europe/finland-populism-immigration-climate-change.html
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags