Klimaaktivismen lurer folk opp i stry

Ekspedisjonen tar en tenkepause.

Ekspedisjonen tar en tenkepause. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevTroen på klimaskremselspropagandaen medfører at mange lar være å tenke selv, samt å undersøke fornuftig dokumentasjon. Ett eksempel er et seksmannsteam med eventyrere som den 20. juli i år la ut på tur med robåt fra Tromsø. Målet var å nå Nordpolen. De hadde hørt at sommerisen i Arktis tilhører historien.

Den 10. august nådde de havisen ca. 79 grader nord (rett vest for Magdalenafjorden på Svalbard). Kulde og utmattelse gjorde at de snudde og rodde sørover til de havnet på Jan Mayen 19. august. Der ble de tatt hånd om folk fra den norske stasjonen på øya mens de fremdeles venter på å bli reddet av den britiske kystvakta.

Vi har imidlertid flere som har latt seg inspirere av påstandene om et isfritt Arktis. Den 14. august dro 2 seilbåter ut fra Nome i Alaska for å seile til Nordpolen. Denne ekspedisjonen ledes av en eventyrer ved navn Pen Hadow. Man kan finne både "Pen Hadow" og "Arctic Mission" på Twitter. De satser på å foreta reisen på den tiden av året da isen er nær sitt minimumsnivå – midten av september. For øyeblikket (27.08.2017) er de omtrent like langt nord som roerne var da de ga opp. De har nå truffet på is, men den er ikke så tettpakket som ved Svalbard. De har allerede begynt å få kalde føtter, noe som gjenspeiler seg ved utsagn på bloggen deres som:

"There was a possibility that the time needed for stationary-based research work, as well as the photography and documentary filming, might conflict with our other goal – to sail as far north as it is safe to go".

Uten å være synsk er jeg villig til å vedde på at de aldri vil nå helt frem til polpunktet.


Link til ekspedisjonens webside: http://www.arcticmission.com/

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags