"Kjære dagbok, idag...."

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg har akkurat våknet opp, og inntatt min første kaffekopp 2 timer senere enn andre dager i skrivende stund. Det er Rød dag i kalenderen Tordag 21 mai, klokka på nattbordet ble redigert fra alarm kl: 05.30 til 07.30 fordi jeg er i behov av å ta igjen noen timer av tapt søvn, som generelt sett er mer regel enn unntaket hos meg.
Selv om jeg kan slumre lengre enn på «Svarte-kalenderdager», våkner jeg opp av meg selv lenge før alarmen. Jeg har litt god tid, føles det som, men tar min vanlige såkalte «svart-kalenderdag-morgen-rutine» som startes med lister. Den første går slik:
1. Liste over dagens gjøremål (To-Do liste)
2. Hva er du takknemlig for denne morgenen
3. i dag skal jeg tillate meg å …………..?
4. Hva vil jeg ha ut av denne dagen i dag?
5. Hvordan skal jeg praktisere egen- omsorg i dag?

Det er i denne konteksten jeg får ei glødende lyspære og vil starte min dagbok med emnet: hvorfor vi feirer Kristi himmelfarts-dag. Disse røde dagene i kalenderen har alltid vært en «hellig gave» for meg. De har virket som «førstehjelps-kit for egenomsorg» i en hverdag der alle skal ha en bit av deg. Jeg googler Kristi himmelfartsdag og klikker videre -> wikipedias link. Til min voksende iver leser jeg ;

Helligdager i Norge er offentlige fridager slik Helligdagsfredloven bestemmer. Da har de fleste arbeidstakere fri og butikker holder stengt. Ifølge loven og kristen tradisjon er også alle søndager helligdag i Norge, og en dag for hvile.
Alle helligdager i Norge fremgår av helligdagsfredloven § 2. I § 3 bestemmer loven at det på helligdager fra klokken 00 til klokken 24 samt påske-, pinse- og julaften etter klokken 16 skal være helligdagsfred som ingen noe sted må forstyrre med utilbørlig larm. Videre går det frem av loven at det ved kirker eller gudstjenestesteder mens helligdagsfreden varer ikke er tillatt å forstyrre gudstjenesten med unødig larm eller arbeid eller annen forstyrrende virksomhet.
Brudd på helligdagsfredloven straffes med bøter.

Etter å ha sittet på baken, reflekter litt om hvordan jeg skal fylle dagen min og har jeg tatt en endelig avgjørelse. Det haster litt nå, for tiden går, og den er verdifull for meg.

Utålmodig, og ivrig til å starte dagen med noe, innser jeg at dette er en fin anledning til å skifte fokus og bane. Av ren vane og automatikk kommer uroen som skal temmes. Røde dager en meget fin anledning til temming av «lopper i blodet, rastløse bein og maur i rumpa- mindfulness». Kanskje sette på en manuell Cd-plate fra tiden det ikke eksisterte spotify o.l, og faktisk lytte uten å bytte sang. Nei, jeg vil heller faktisk heller gå ut å sitte i et enda bedre medium, å ta inn live-streaming, offline og direktesending fra Moder jord! Det skal jeg gjøre!, Takk internett, Smartphones og WWW, for at jeg stadig lærer noe nytt!

Kjære dagbok Torsdag 21.05.20

Været:opphold, skyet og fravær av haggelbyger og store hvite bommulsdotter! Ca 10 grader på termostaten mot nord.

• Dagens gjøremål: så lite som mulig fordelt over så lang tid som mulig.
• I dag er jeg takknemlig for at google, wikipedia og norsk lovdata har beriket meg med gode argumenter for å bare «Være god nok- uten prestasjon »
• I dag skal jeg tillate å praktisere min Gudstjeneste i vår herres frie natur, med god samvittighet.
• Jeg vil ha mange øyeblikk ut fra dagen, små lysglimt sammen med de jeg har kjær på to og 4 bein.
• Jeg vil ha restitusjon og healing ut av dagen, og vil praktisere egenomsorg som er i tråd med helligdagsfredloven

+ Opprette en ny Liste mal for kategorien : Kalender-> Dager:+ RØDE HELLIGDAGER -> TO-Do Lister: «not to do- Liste!»
"HEAL THY SELF!

«SLIK LYDER MIN DAGBOKS ORD»

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags