Full kirke, weekend med menneskemøter

Rønvik Kirke rammet inn av fargerik regnbue

Rønvik Kirke rammet inn av fargerik regnbue Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevRønvik kirke har stor aktivitet hele året, og spesielt nå fram mot julehøytiden. Helga 16. -18. november var nokså spesiell i så måte. Da vi kom på jobb på fredag morgen, luktet vi hvitløk helt ned på parkeringsplassen. Da hadde våre venner i ST. Georg Eritreiske menighet begynt å forberede maten til flere hundre tilreisende fra Norge og Sverige. Det var stor glede i gangene, da familie og venner traff hverandre. Noen hadde tydelig ikke sett hverandre på lenge. Den Eritreisk ortodokse seremonien i kirkerommet varer fra fredag ettermiddag, hele natten til lørdag formiddag. De avslutter med et stort måltid på lørdag ettermiddag.

Vi klarte å skvise inn en vielse på lørdag med flere gjester. Det skulle være en stille og rolig seremoni. Vi var litt bekymret om vi klarte å få det til når 300 skulle forflytte seg fra kirkerommet til kirkekjeller. Det gikk over all forventning. Det må sies at vielsen var en dobbeltbooking, derfor var vi ekstra spente på hvordan det skulle gå. Brudeparet ga heldigvis positive tilbakemeldinger på arrangementet.

Lørdag kveld kom en dåpsfamilie for å pynte til dåpsselskap. De skulle døpe sitt barn dagen etter og hadde leid kirkekjelleren til festen. Søndagen var det duket for familiemesse med to dåp, utdeling av 4-årsbok, samt barnegospel som deltok. Her var det også i overkant av 200. Vi toppet det hele med utleie til konsert på søndag kveld. Bodø orkester forening og koret Kalliope hadde nesten full kirke på konserten sin.

En aktiv helg der over 900 mennesker var innom kirken fra fredag morgen til søndag kveld. Alt gikk veldig bra takket være erfarne ansatte, frivillige og ikke minst flotte folk som brukte kirka, ryddet etter seg og holdt avtaler.

Når jeg tenker på begrepet menneskemøter, så la kirkerommene til rette for veldig mange menneskemøter denne helga. Det gjøres det egentlig i Den norske kirke hele året, både menneskemøter og andre møter. Når over 900 er innom ei kirke på ei helg forteller det oss noe.
 
Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags