Kantslått-Åpent brev til Vegvesenet

Til og med røtter og torv er vekk, og asfalten dekket av små og store steiner.

Til og med røtter og torv er vekk, og asfalten dekket av små og store steiner. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevPå Kjerringøy er det blitt utført kantslott på en vandaliserende måte. Jeg er klar over at det noen plasser er nødvendig å kantslå for å hindre svartelistete planter til å spre seg. Men det finnes bare en plass her, hvor en svartelistet plante har vokst fra hagen ut i grøfta: Det er i Misten og planten heter kjempespringfrø. Der er det lett å ta ljoen for å fjerne det! 

Ellers er det et utrolig mangfold av ønskete planter langs veien som bare er til glede og ikke noen fare for trafikken heller! Vi har rødkløver, hvitkløver, tiritunger, blåklokke, storkenebb, rundbelg, vikke, gåsemure, soleie, jonsokblom, hanekam, forglemmegei, blåkoll, veronika, marimjelle, tettegras, rødknapp, gullris, bakkestjerne, nyseryllik, gåseblom, prestekrage, haukeskjegg, et utall orkideer som bl.a. marihånd. Og enda flerer blomster og mange sorter gress finnes.

Når man over hele landet ønsker våre villblomster velkommen ikke minst for å opprettholde våre humle- og bie-bestander, er det utilgivelig å tilintetgjøre mangfoldet. Det er nemlig ikke bare utført kantslått, men utrydding så bare jorda er igjen! Noen plasser er det slått metervis inn på slåttemark til bøndene.

Vi håper at dere slutter med kantslått på denne tiden av året og sparer resten (strekning Fjære-Misten) til det er avblomstret i september. Hvis dere trenger ekspertkjelp kan dere kontakte universitetet i Tromsø. Vi har også en fastboende botaniker på Kjerringøy.

Hilsen Ingvild Greve Alsos

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags