Gi flere barn en trygg og alkoholfri jul!

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevKjære deg

I desember drikker vi nordmenn dobbelt så mye som i de andre månedene i året. Juletradisjonene er fuktige i mange hjem. 90000 norske barn har minst en forelder som misbruker alkohol, og det antas at det er dobbelt så mange barn som har foreldre med et risikabelt alkoholforbruk. Det er derfor mange barn som rett og slett gruer seg til jula.

IOGT, Juba og Juvente arbeider for å forebygge rusproblemer, og nå i førjulstiden gjennomfører vi kampanjen Hvit jul. Her setter vi fokus på alkoholforbruket i jula og spesielt på hvordan dette påvirker barna. Undersøkelser viser at mange barn opplever utrygghet når deres nærmeste bruker alkohol. De fleste av disse tør heller ikke si fra om dette. Over tid vil en slik opplevelse kunne gjøre alvorlig skade på et barnesinn. Det kan også gjelde ditt barn. Derfor oppfordrer vi foreldre og andre voksne til å skrive under Hvit jul-kontrakten om ikke å drikke alkohol, når de er sammen med barn i julehøytiden. Jula skal være en tid hvor vi er sammen med barna på deres premisser.

I fjor skrev 10000 personer under på kontrakten. I år ønsker vi å nå ut til enda flere med budskapet om å gi barn en trygg julefeiring og oppvekst. Vi er mange som vil utgjøre en forskjell. Vi oppfordrer deg derfor til å gå inn på www.hvitjul.no og skrive under på at du vil feire julehøytiden uten alkohol i år. Her er det også mye mer informasjon om kampanjen.

Takk, for at nettopp du er med og lager en trygg jul for alle!


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags