Noen å skylde på

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevDet slår ikke feil. Et par ganger i året dukker den samme debatten opp i såvel gamle som nye (sosiale) medier.

I god tid før 17.mai påstår "noen" at elever med minoritetsbakgrunn ikke ønsker å bruke norske flagg i skoletoget, men vil gå med flagg fra opprinnelig hjemland. Rettere sagt som oftest foreldrenes eller besteforeldrenes hjemland. 

Så snart jula nærmer seg,  florerer en ny påstand : Elever med minoritetsbakgrunn vil ikke delta på skolegudstjenester. Skolene lar seg presse,  med det flerkulturelle samfunnet som begrunnelse. 

Realiteten slik jeg kjenner det, står ikke i stil med disse vandrehistoriene.

Elever med minoritetsbakgrunn synes den norske måten å feire nasjonaldagen på er helt topp! De vil gå med norske flagg og sier selvsagt vil vi det, vi bor jo i Norge. 

Det samme gjelder julegudstjenester og andre juleforberedeleser.  De vil være en del av fellesskapet.  At noen ønsker å slippe, ikke minst humanetikere, skulle bare mangle. Utdanningsdirektoratet har også retningslinjer som skal tas hensyn til. De er det ikke innvandrere som har utarbeidet på bakrommet. 

Like fullt er det "de andre" som får skylda. De som visstnok vil at alle i Norge skal bli buddhister, hinduer, eller var det muslimer det helst tenkes på?  Heldigvis lever vi i et samfunn med ytringsfrihet. Heldigvis finnes ulike meninger om det meste. Men debatt og meninger bør ikke bygge på myter, enten det gjelder 17.mai eller jul eller enda viktigere temaer.  

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags