Aktivister og journalister – to sider av samme sak.

Bamse som angivelig skulle vært rammet av våre klimagassutslipp

Bamse som angivelig skulle vært rammet av våre klimagassutslipp Foto:

Av
DEL

LeserbrevDet er mange som svelger dommedagsspådommer – spesielt om klimaet - helt rått. Aktivister kan påstå nesten hva som helst bare de kommer med noen klimabesvergelser - og journalister flest tar dette for god fisk uten å lete etter motforestillinger.

Det finnes mange eksempler. National Geographic la i 2017 ut en hjerteskjærende video av en mager isbjørn som etter sigende var offer for klimaendringer. At isbjørnen var gammel, syk og døende av helt naturlige årsaker kom frem i ettertid.

Lenke til dette (Tweet fra National Geographic): 

https://twitter.com/NatGeo/status/939283476334895104
 

Isbjørnstammene i nord trives så godt at antallet dyr er langt høyere enn det var for 50 år siden. Det er ikke helt enkelt å telle dem, så anslagene varierer nå mellom 26000 og 58000 (Crockford: The Polar Bear Catastrophe That Never Happened).

Ved bebyggelsen Belushya Guba på Novaya Zemlya har man fått føle dette på kroppen. Minst 52 isbjørner har i lang tid beleiret "byen". Bjørnene har til og med trengt seg inn i husene.

Video av bjørnene i Belushya Guba (Youtube) : https://www.youtube.com/watch?v=E5b_Cy74pg4
 

Sannheten har etterhvert blitt så åpenbar at mange aktivister nå er på febrilsk jakt etter andre dyreslag som kan erstatte isbjørnen som et klima-ikon. Det kommer derfor ikke som noen stor overraskelse at David Attenborough har "funnet" erstatningen: hvalrossen. Her påstås det at på grunn av klimaendringene kaster hvalrossene seg i døden. 

Video av hvalrossene som kaster seg i døden (Youtube): https://youtu.be/UFI4nAStSj8

Dagbladet og nettavisen har lagt ut dette med tydelig henvisning til (menneskeskapte) klimaendringer.

Sitat Dagbladet: "Dette er den sørgelige sannheten om klimaendringene. De hadde vært på isen hvis de kunne".

Sitat Nettavisen: "Hvalrosser hopper uvitende i døden på grunn av klimaendringer".
 

Sannheten kan man imidlertid lese i en artikkel i "The Siberian Times": "Village besieged by polar bears as hundreds of terrorised walruses fall 38 metres to their deaths".

Lenke: https://siberiantimes.com/ecology/others/news/village-besieged-by-polar-bears-as-hundreds-of-terrorised-walruses-fall-38-metres-to-their-deaths/

5000 hvalross var rett og slett blitt jaktet på av isbjørner og var fanget i en felle. Forsøkene på å unnslippe endte fatalt for mange av disse.

Slik "fake news"/aktivistpropaganda om klimaendringer er med å skremme opp barn og unge. Når har man tenkt å grave frem "vær varsom-plakaten" igjen?

De mange vindmøllene som nå settes opp rundt om i Norge forårsaker massedød blant fugler og flaggermus. Det er klimaet som er brukt som unnskyldning for å kunne installere disse drapsmaskinene. Her har ikke mange ropt høyt om hvordan det går med truede dyrearter som falk og ørn. Disse dyreartene lider ikke under klimaendringene - de lider på grunn av den ubegrunnede redselen for klimaendringene.


-------------------------------------------------------------

Lenke til Dagbladets artikkel: https://www.dagbladet.no/kultur/netflix-klipp-sjokkerer---helt-jaevlig-a-se-pa/70967404?fbclid=IwAR2LLS15jX1ReomdR8J2P-o5IPicWfdaep3fsui-ooac60v7ZCgQP2tSVmQ
 

Lenke til Nettavisens artikkel: https://www.nettavisen.no/nyheter/hvalrosser-hopper-uvitende-i-doden-pa-grunn-av-klimaendringer/3423657484.html


Deler av denne artikkelen har også vært publisert i resett.no
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags