DET GRØNNE SKIFTET

Av
DEL

LeserbrevHvordan skal vi nå klimamålene?

Når den nye Narvik kommune er etablert, hva skal industristedene Ballangen og Kjøpsvik få ut av denne sammenslåingen? Narvik er kjent for å «være seg selv nok». Dette er en «image» det må gjøres noe med, det er blitt påpekt av flere fremtredende narvikværinger.

Ballangen har store byggeklare arealer både for industri og datalagring like ved E6.

Nordkraft er en ledene aktør i både Narvik og Tysfjord, de har fått orden på økonomien og har konsolidert sin stilling som en betydelig kraftleverandør i nord.

Jeg savner litt «entreprenørskap» utover Narvikfjellet. Det vil bli produsert elkraft i store mengder i området, særlig etter at vindkrafta fra Sørfjord kommer på nettet.

Er det ikke på tide å vise litt «entreprenørskap», omdanne el kraften til for eks. Hydrogen og Oksygen.

For å nå klimamålene må vi få ferger, kystfrakt og tungtrafikk over på fornybar energi.

Oksygen brukes i industrien og i oppdrettsnæringen. Hydrogen er verdens reneste brennstoff, og de fleste forbrenningsmotorer kan konverteres til hydrogendrift.

I Kjøpsvik har vi drevet med industri i over hunder år. Vi kan fint påta oss å drifte en fabrikk for fremstilling av Hydrogen og Oksygen.

I tillegg har vi et knutepunkt når det gjelder linjenett i Kjøpsvik.

På 80 og 90 tallet klarte vi å bygge ny sementfabrikk og bygge vei til Kjøpsvik takket være at vi hadde folk med de rette «entreprenøregenskapene», og tro på fremtida og en ukuelig vilje til å stå på.

Vi trenger kortreist ren energi, vi vil ikke klare utslippsmålene bare med el energi alene.

Det vi trenger er industriledere med dristighet og tro på at det går an å skape ny industri og arbeidsplasser i distriktet også.

Om vi skal nå klimamålene og samtidig opprettholde sysselsettingen, er det ikke nok bare å holde på med det vi alltid har gjort.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags