Svar til Idrettspappa: Ingen taper på kulturhovedstaden

Bystyrerepresentant Fredric Persson

Bystyrerepresentant Fredric Persson Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I et innlegg i Avisa Nordland 26. september uttrykker signaturen Idrettspappa stor bekymring for at idretten blir den store taperen nå som Bodø blitt tildelt status som Europas kulturhovedstad i 2024. Det er med stor glede at vi i Arbeiderpartiet og de fire andre samarbeidspartiene kan berolige han og alle andre som deler hans bekymring.

Bodø som Europeisk kulturhovedstad i 2024 vil bety den største satsningen på kultur i vår region noensinne. Prosjektet handler mye mer om hva byen skal sitte igjen med når året er omme, enn hvilke konserter og kunstprosjekt som foregår underveis. Dette er vår unike mulighet for en kulturell utvikling i byen vår som vil sette spor i tiår fremover.

Bodø Arbeiderparti mener derfor det er viktig å ha fokus på at kommunen utvikler varige positive effekter av prosjektet, også etter at hovedstadsåret er over, slik at det lokale kulturlivet kan fortsette å utvikle seg. Dette betyr at vi må satse på kulturell infrastruktur i kommunen slik som flere tilgjengelige øvingslokaler, atelierer og visningsrom for visuell kunst. Det skal imidlertid ikke gå på bekostning av idretten.

Bodø er en rik kultur- og idrettsby som gir gode muligheter for å leve aktive liv. Slik vil vi også at det skal være i framtida. Lokalt kulturliv og lokale idrettslag og organisasjoner bidrar til integrering og utjevning av sosiale forskjeller. For Bodø Arbeiderparti er det viktig å fortsette satsingen på idrettsanlegg for barn og unge fordi antall unge som bedriver idrett vokser sammen med byen og setter press på eksisterende anlegg. Derfor har både ishall, fotballhall, flerbrukshall og et nytt 25-meters svømmebasseng på Tverlandet fått plass i vår nye samarbeidsavtale.

Idrettssatsingen i Bodø kommune er et resultat av langsiktig tenkning og planlegging – i godt samarbeid med idretten selv gjennom Bodø idrettsråd, og blir ikke påvirket av statusen som Europeisk kulturhovedstad. Vi har imidlertid full forståelse for at slike misforståelser kan oppstå, godt hjulpet av de som er mest skeptisk til hele kulturhovedstadsprosjektet. Døren til vårt partikontor er alltid åpen dersom Idretsspappa eller andre har ønske eller behov for å diskutere dette videre.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken